שאלה לאחר ביצוע הולטר לב-מה מדיניות הטיפול?

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

01/05/2017 | 11:46 | מאת: רעיה

שלום.רקע: בת 85.סובלת הפרפור פרזדורים כרוני,עברה אירועים מוחיים,אירועים מוחיים חולפים,התעלפות ופרה התעלפות,מתלוננת על הסחרחורות. מטופלת באליקוויס ,נוקטורנו,אלפרוקס.תוצאת הולטר 24 שעות: הודגם פרפור פרזדורים עם תגובה חדרית בין 61 ל164 לדקה,בממוצע 98. הודגמו 33 פאוזות בשעות הלילה עד 2.3 שניות.הפרעות קצב חדריות vpbs לא שכיחים ,בממוצע 5 לשעה,מקסימום 13. בעבר קיבלתי קרדילוק 1.25 פעם ביום שהופסק בעקבות תוצאת ההולטר (פאוזות ),אלרגית לדיגוקסין.האם קיימות אפשרויות תרופתיות נוספות לשלוט בהפרעות קצב? האם במקרה כזה יש מקום לשקול השתלת קוצב? כמובן שהתייעצות תעשנה גם ע" רופא קרדילוג שמכיר אותי.התור נקבע לעוד חודש .אני מודאגת ורציתי לדעת באופן כללי לגבי אפשרויות הטיפול.

לגבי כלל אפשרויות: במקרים מסוימים של שילוב של קצב מהיר מצד אחד וקצב איטי מצד שיני משתילים קוצב כדי למוע קצב איטי שמאפשר טיפול בתרופות למניעת קצב מהיר (כגון קרדילוק) או טיפול להפרעות קצב אחר. כך גם בפרפור פרוזדורים ניתן לשקול במידת הצורך. ספציפית קשור להפסקות עד 2.3 שניות בלילה, תלויה העם הולטר בוצע בזמן טיפול ע"י קרדילוק או בלי. הפסקות כאלה לא דווקא מהווה התווית נגד טיפול בחוסמי ביטא (קבוצת התרופות קרדילוק שייך לה).

מנהל פורום הפרעות קצב לב