התייעצות בנוגע הבירור רקע לעיל

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

23/12/2019 | 12:25 | מאת: מאור

בן 20 ברקע יל''ד לא מאוזן לאור העינות נמוכה לטיפול תרופתי, פרפור פרזדורים התקפי ,3 אירועי TIA עם קרישיות יתר בבירורמעבדה,GOUT - עם אירועים מרובים של התקפים בכל מפרקי גפיים גם כאן הענות נמוכה לטיפול תרופתי.. וספונדליטיס , אירועי אבנים בכליות. הופנתי לאורלוג לצורך בירור המטוריה ואירועים חוזרים של אבנים. חזרו על בדיקות מעבדה שנעשו כבר עוד אז לצורך בירור יצרת אבנים והסיקו שמדובר באבני חומצת אורית וציטראט בבדיקות חוזרות באיסוף שתן 24 שעות נצפה ממצאים אלה וגם חוסר סידן בשתן באופן משמעותי ולא לראשונה כבר ב 4 בדיקות (הערך שיוצא נא בין 20 ל35 מל) שהתחום נורמה מ100 ML ל350 ML , עכשיו השאלה שלי האם זה מסייע איך שהו לאבחנה של אבנים בכליות ואם לא איזה כיוונים ישנם ועד כמה באמת זה אמור להפריע שבדם הסידן תקין וללא כל אנמיות _(לרבות B12' וטימין C וטימין D) אודה לתשובה לשאלתי.

שלום רב, עושה רושם כי יש לך סיבות רבות להתפתחות אבנים -כך או כך אין לזה משמעות אמיתית שכן עליך לקחת טיפול תרופתי בצורה עקבית ובכך להוריד את הסיכון להתפתחות והווצרות אבנים להתקפים חריפים. אני מבין כי אתה צעיר וזה מאוד לא נוח ליטול טיפול תרופתי בגיל צעיר, אולם לבריאותך אני מציע בכל בקשה שתקפיד ליטול טיפול תרופתי. בריאות שלמה

מנהל פורום רפואה פנימית