אנמיה מסיבה לא ברורה

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

19/11/2019 | 16:05 | מאת: אמיר

בת 25 צלולה עצמאת ללא מחלות רקע בריאה ללא טיפול תרופתי קבוע . בבדיקת מעבדה שיגרתית התגלה הימוגלובין 10.5 , אין לויקוציטוזיס , תפקודי כליות וקרישה תקינים , mcv 86 , ברזל 30. הורחב בירור ונקלח פירטין , טרנספירין , b12 , tsh , t3t4 שהכל חזר תקין . מה יכול להיות הסיבה ?? תודה

אנמיה מאקרוציטית, שכיחה במצבים של חסר ויטמין B12, חסר חומצה פולית, מחלת כבד והפרעות בבלוטת התריס. אנא התייעצי עם רופא משפחה שיתן כיוון

21/11/2019 | 22:18 | מאת: אמיר

שלום , למה מאקרוציטית אנמיה אם מדובר ברמת MCV בטווח הנורמה ?

מנהל פורום רפואה פנימית