אנמיה מאקרוציטית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

פענוח בדיקות דם ומעבדה

קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן אומרות? מה זה אומר אם ההמוגלובין שלכם נמוך? מה זה המטוקריט? איך בודקים תפקודי כבד? מדריך שימושי להבנת תוצאות בדיקות מעבדה בדיקות מעבדה הן חלק בלתי נפרד מהטיפול הרפואי. באמצעות בדיקות מעבדה ניתן לאסוף מידע חיוני על מצב המטופל, לאבחן מחלות ולאתר ליקויים וחוסרים בגופנו. אז איך לעזאזל קוראים את תוצאות הבדיקות? ומה המשמעות של כל הטווחים והמספרים?  לפני שנתחיל בהסברים, כדאי לזכור כי בטופסי תשובות המעבדה שאתם מקבלים, מופיע טווח נורמה (הסוגריים) בלבד. פעמים רבות מטופלים נכנסים ללחץ כאשר התשובה יוצאת מן הסוגריים (נמוך או גבוה מה"נורמה") - אך אין צורך להכנס לפאניקה וחשוב לשים לב לשלושה דברים חשובים:1. האם החריגה מהנורמה היא משמעותית? לעיתים ה"כוכב" יצא מהסוגריים אבל הערך שהתקבל ממש קרוב לערך הנמוך הנורמלי, למשל: מצב שבו הערך המינימלי של בדיקה הוא 4.6 והערך שהתקבל הוא 4.599999. 2. האם מופיעה הערה "המוליטי"...
ללמוד עוד על אנמיה מאקרוציטית
פענוח בדיקות דם ומעבדה-תמונה

קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן אומרות? מה זה...

מאת: ד"ר יעל הס
13/03/2003
פענוח בדיקות מעבדה-תמונה

לאור הפניות הרבות בפורום בשאלות של משמעות בדיקות מעבדה,...

מאת:
19/10/2003
אנמיה ע"ש פנקוני: מדריך-תמונה

מחלת אנמיה על שם פנקוני היא קבוצת מחלות גנטיות תורשתיות...

מאת: פרופ' יובל...
20/12/2016
אולי יענין אותך לדעת...
פענוח בדיקות דם ומעבדה - תמונה
פענוח בדיקות דם ומעבדה
קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאנמיה מאקרוציטית?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אנמיה מאקרוציטית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אשמח מאד להסבר אחת ולתמיד איך מאתרים אנמיה מאקרוציטית לפי בדיקות הדם, ויותר מכך - איך מטפלים בה? תודה

אם MCV גבוה מהנורמה זה מאקרוציטוזיס. אם המוגלובין נמוך מהנורמה- זו אנמיה. לא מטפלים ב"אנמיה מאקרוציטית" אלא בגורם שלה- חוסר ויטמין B12? חוסר חומצה פולית? תכונה גנטית? (ואז כמובן אין "ריפוי" אלא רק מתן דם אם יש אנמיה כל כך חמורה שמצדיקה זאת).

האם תוספי מזון אלה יכולים להזיק ?

בת 25 צלולה עצמאת ללא מחלות רקע בריאה ללא טיפול תרופתי קבוע . בבדיקת מעבדה שיגרתית התגלה הימוגלובין 10.5 , אין לויקוציטוזיס , תפקודי כליות וקרישה תקינים , mcv 86 , ברזל 30. הורחב בירור ונקלח פירטין , טרנספירין , b12 , tsh , t3t4 שהכל חזר תקין . מה יכול להיות הסיבה ?? תודה

אנמיה מאקרוציטית, שכיחה במצבים של חסר ויטמין B12, חסר חומצה פולית, מחלת כבד והפרעות בבלוטת התריס. אנא התייעצי עם רופא משפחה שיתן כיוון

שלום , למה מאקרוציטית אנמיה אם מדובר ברמת MCV בטווח הנורמה ?

שלום, שבוע 29 להריון, חולת קרוהן לא פעיל פנטזה בלבד במינון נמוך מאוד. בבדיקת דם: HB- 10.2 (לפני ההריון היה 12.5 אחרי כחצי שנה פרנטל) WBC- 7.1 RBC- 3.06 (לפני ההריון היה 4) %HCT- 30.6 (לפני ההריון היה 39%) MCH- 33.4 (לפני ההריון היה 30.8) MCV- 100.1 (לפנ ההריון היה 94) PLT - 134 (לפני ההריון היה 165) COOMBS INDIRECT- NEG COOMBS DIRECT-NEG HAPTOGLOBIN- 33 (טווח בין 30 ל 200) TRANSFERRIN- 287 TSH- 3.14 B12- 343 FOLIC ACID- 30 IRON- 99 לוקחת כבר יותר משנה פרנטל (פלוס מי ברזל לסירוגין בחודשיים האחרונים). השינויים בכדוריות הדם האדומות הדרגתיים ב7 חודשי ההריון (כמעט ליניארי). מה מקור האנמיה? האם עליי לקחת תוספים מסויימים? האם יש צורך ביעוץ המטלוגי או שההריון משבש את המדדים בטווח המוכר והסביר? חוששת מפגיעה בהתפתחות העובר. תודה

על פניו נראה כי אין חסר ברזל וויטמינים והשינויים משניים להריון. בכל מקרה כדאי להסב את תשומת לב רופא הנשים.

שלום שבוע 28 להריון, חולת קרוהן לא פעיל פנטזה בלבד במינון נמוך מאוד. בבדיקת דם: המוגלובין 10.5 MCV - 100.4 MCH-33 HCT-32 B12-412 חומצה פולית גדול מ 40 TSH - 3.14 אציין שידועה לי בעיית ספיגה של ברזל, סידן, אבץ וטימין די ולכן כאשר ההמוגלובין החל לרדת בחודשיים האחרונים התחלתי לקחת מי ברזל כמעט כל יום בנוסף לפרנטל שלוקחת קבוע יותר משנה. האם יש הסבר לאנמיה לאור mcv? תודה

הויטמינים תקינים אך לא ציינת את פריטין-מחסני הברזל, כמו כן לא ידוע מה היה הMCV וההמוגלובין לפני ההריון. נראה כי דרוש בירור מעמיק יותר וניתן לפנות בצורה מסודרת להמטולוג. לציין כי המוגלובין יורד בדרך כלל במהלך ההריון כך שערך של 10.5 בפני עצמו אינו חריג.

שלום, בדיקות עדכניות: HB- 10.2 (לפני ההריון היה 12.5 אחרי כחצי שנה פרנטל) WBC- 7.1 RBC- 3.06 (לפני ההריון היה 4) %HCT- 30.6 (לפני ההריון היה 39%) MCH- 33.4 (לפני ההריון היה 30.8) MCV- 100.1 (לפנ ההריון היה 94) PLT - 134 (לפני ההריון היה 165) COOMBS INDIRECT- NEG COOMBS DIRECT-NEG HAPTOGLOBIN- 33 (טווח בין 30 ל 200) TRANSFERRIN- 287 TSH- 3.14 B12- 343 FOLIC ACID- 30 IRON- 99 כאמור, חולת קרוהן (לא פעיל), לוקחת כבר יותר משנה פרנטל (פלוס מי ברזל לסירוגין בחודשיים האחרונים). השינויים בכדוריות הדם האדומות הדרגתיים ב7 חודשי ההריון ( כמעט ליניארי). מה מקור האנמיה? האם עליי לקחת תוספים מסויימים? האם יש צורך ביעוץ המטלוגי או שההריון משבש את המדדים בטווח המוכר? חושש מפגיעה בהתפתחות העובר. תודה רבה על הייעוץ