תוצאות מדאיגות - סקר שליש ראשון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

25/01/2016 | 12:02 | מאת: shely

שלום פרופ' צלאל, בת 38, הריון עם עובר אחד מ IVF. בשקיפות עורפית נאמר שהכל נראה תקין, אך תוצאות בדיקת הדם העלו את הסיכון ל 1:380 0.50 MoM PAPP-A 2.02 MoM Free βHCG 0.88 1 mm NT תסמונת דאון * הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בלבד 1:170 הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית * והבדיקות הביוכימיות 1:380 טריזומיה 18 הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית והבדיקות הביוכימיות 1:10000 אודה להתייחסותך לשתי שאלות: 1. האם תוצאות בדיקת הדם מדאיגות מאד ומצביעות בפני עצמן על סיכון גבוה? 2. מתי המועד האופטימלי לביצוע מי שפיר? האם שבוע 16 מוקדם מידי? תודה רבה!

אם הסכון הבסיסי לפי הגיל הוא 1:170 והסכון המשוקלל (ירד!!!) ל- 1:380 אז למה את מודאגת מבדיקת הדם?! אני אוהב לבבצע דקור בשבוע 17-19 בהצלחה

25/01/2016 | 14:09 | מאת: shely

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר