עוברית קטנה - סקירת מערכות שניה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

07/02/2019 | 17:19 | מאת: ליגל

היי, בסקירת מערכות השניה שעשיתי הרופא אמר לי שהכל תקין ב"ה, ושהתינוקת תהיה קטנה. מרוב ההתרגשות והחוסר הבנה שלי שמחתי ואמרתי שבסדר גם אני קטנה (למרות שיצאתי 3.800), ועכשיו אני מסתכלת על המדידות והאחוזונים ואני רואה שזה ממש נמוך - עשיתי בשבוע 22.3 BPD - 21.5 - 21.4% HC - 21.2 - 5.82% AC - 21.1 - 9.85% HC/AC 1.18 FL - 23.2 - 69.1% HL - 23.2 - 65% EFW (AC,FL)- g484 EFW - 472g זה תקין? הרופא אמר שכן, אבל יש ערכים מתחת ל10% זה יכול להיות בעיה? אציין שלא אמרו לי כלום חוץ מזה שהיא תהיה קטנה, ושאני כבר שבוע 30 ב"ה, לפני הערכת משקל שמלחיצה אותי מאוד

אכן ממדי הראש והבטן קטנים אך רק בשבוע. כרגע זה בתחום הנורמה. האם בצעת דקור מי שפיר? NIPT ? בכל מקרה זה דורש מעקב גדילה עוד 2-3 שב ואולי גם סקירה שלישית. אח הפער נשאר שבוע אין לכך משמעות

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר