האם דרושים משקפיים ?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/05/2018 | 17:31 | מאת: יניב

בת תשע וחצי, בריאה ולא נוטלת תרופות באופן קבוע - מתלוננת מזה כשנתיים (מדי פעם) על כאבי ראש. מרבה לצפות במחשב, טלוויזיה וטלפון נייד. מאובחנת עם הפרעת קשב קלה-בינונית ולא נוטלת ריטלין. לפני שנתיים בבדיקת ראיה נמצא צילינדר של 0.5 בשתי העיניים. לפני שבוע בבדיקת ראיה נמצא שוב צילינדר של 0.5 בשתי העיניים (נבדקה ע"י אותה האופטימטריסטית). הפנתה לבדיקת רופא עיניים. אצל רופא העיניים: חדות הראיה בעין ימין 6/8 ובעין שמאל 6/12. ראיית צבעים לפי ISHIHARA תקינה בכל עין. בשתי העיניים מקטע קידמי תקין. אין בלט עין או עין שקועה. אין פטוזיס או מיוזיס. אין הגבלה בתנועה. אין ניסטגמוס. אין פעילות תוך עינית. אין RAPD. קוטב אחורי תקין. אין עדות אופתלמולוגית ללחץ תוך גולגולתי מוגבר. הפנה לבדיקת רופאת עיניים ילדים. אצל רופאת עיניים ילדים : חדות ראייה 6/8 , 6/10 תנועות מלאות ללא פזילה. קונברגנציה תקינה. סטראו 3/3 (לנג) טיפות מידרמיד + ציקלופנטולט 1% קרקעית תקינה בשתי העיניים. תוכנית טיפולית: מעקב חדות ראיה 3 חודשים. המשך בירור כאבי הראש. בגדול רופאת העניים לילדים אומרת שלא נדרשים משקפיים ושהמקור לכאבי הראש לא נובע מבעיה בראיה. האופטימטריסטית מצאה פעם שנייה צילינדר של 0.5 בשתי העיניים ואף הדגימה תיקון שהעלה את חדות הראיה אצל הילדה (גם היא אמרה שצילינדר של 0.5 הוא גבולי למשקפיים). מהי היא עצתך ? האם דרושים משקפיים או לא דרושים ? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב נכון שלא יחובה לתת את הצילינדר בשל המספר הקטן אבל במידה והראיה טובה יותר עם הצילינדר הרי שהייתי נותנת את המשקפים בברכה ובהצלחה

28/05/2018 | 21:02 | מאת: יניב

תודה. מצורף צילום של תוצאות הבדיקה. הרפרקציה שנמצאה לאחר הטיפות הייתה 0.00 - בשתי העיניים. האם תוצאה זו הינה חד משמעית או שרופא אחר או אותו רופא בתאריך שונה עשוי למדוד ערך רפרקציה שאינו 0.00 ?

11/06/2018 | 23:04 | מאת: יניב

?

כן יתכן שבודק אחר יכול למצוא תוצאה מעט שונה

שלום רב לדעתי אם המשקפים גורמות לשיפור בראיה יש לתת אותם למרות העובדה שהמספר אכן מאד קטו ולראות יתכן והתלונות של כאבי הראש יקטנו נזק לא יגרם ממתן המשקפים בהצלחה רונית

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה