נפיחות, גזים, נוזלים, ועצירות

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

03/09/2020 | 10:39 | מאת: יגאל

חולה פרקינסון הן 78, נעזר בהליכון, סובל מעצירות, יוצאים מים וגזים במקום צואה לעתים קרובות, גם אחרי חוקן יש יציאה אחרי שעות.

יגאל שלום, עצירות היא תופעה מוכרת בקרב חולי פרקינסון. בהיבט התזונתי ההמלצה היא להוסיף סיבים תזונתיים בצורת דגנים מלאים, פירות וירקות. יש להוסיף אותם בהדרגה ותוך כדי הקפדה על שתיית מים מרובה. במידה וקיים קושי עם מרקמים ניתן לדוגמה להכין פירה או מרק ירקות. כמו כן ניתן להוסיף למזון זרעי פשתן טחונים או לשקול שימוש בתוסף סיבים תזונתיים מסוג פסיליום. מעבר לכך מומלץ להוסיף פעילות גופנית במידת האפשר. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות