נפיחות בבטן כמה חודשים

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

24/10/2019 | 14:14 | מאת: רונלדו

אני בן 64, סובל מזה כמה חודשים מנפיחות בבטן ולא ידוע מקור הבעייה עדיין, עשיתי בדיקות us,ct, ולפי דיבור הרופאים אין נוזלים ולא צואה שיכולה לגרום לטפיחות הבטן. ובכל הזאת הבטן ממשיכה לגדול. מקבל פוסיד, תרופות לדילול דם, ותרופות למניעת עצירות ועזרה בהוצאת הצואה. מי יכול לכוון אותי לכיוון שאני או לדרך כדי לבדוק את הבעייה, רופא, בית חולים, פרטי או לא חשוב ... ברקע יש לי גם copd. וזה מקשה עלי בנשימה הנפיחות של הבטן. תודה לעונים. אני יכול לצרף תוצאות של הסיטי לבקשה.. תודה שוב

רונלדו שלום, בתור התחלה חשוב להשלים את הבירור הרפואי ולהתייעץ עם גסטרואנטרולוג. בפן התזונתי, נפיחות בבטן עשויה להיות כתוצאה מהרכב הארוחות ו/או התנהגות האכילה. כלומר, יש חשיבות לאכילת ארוחות קטנות הפזורות על פני היום, להקפיד ללעוס היטב, להימנע ממשקאות מוגזים ולעיסת מסטיקים. כמו כן ירקות ופירות יכולים גם כן לגרום לנפיחות כתלות בכמות ובסוג הפירות והירקות. לעיתים יש מקום לבחון השפעת רכיבי מזון נוספים כמו גלוטן או מוצרי חלב. ניסויים שכאלה חשוב לבצע בליווי דיאטנית גסטרו בכדי להימנע מצמצום אכילה שלא לצורך, יצירת חסרים תזונתיים והסקת מסקנות שגויה. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות