שאלה לגבי אכילת פירות

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

15/02/2019 | 20:39 | מאת: אוהד

אני אוכל 4 בננות ביום ו-4 קלמנטינות/תפוזים ביום. האם זה בריא? האם זה יותר מדי? תודה

אוהד שלום, בננה כשלעצמה היא בריאה ואותו כנ"ל לגבי הקלמנטינה. יחד עם זאת, אכן מדובר בכמות גדולה. ניתן להסתכל על כך ממספר היבטים. לדוגמה: אם יש לך סוכר גבוה, טריגליצרידים גבוהים או כבד שומני לדוגמה - לא מומלץ לצרוך כמות כה גדולה של פירות. כמו כן, אם אתה אוכל כל כך הרבה פירות ייתכן שזה בא על חשבון אבות מזון אחרים וחשובים. לסיכום, לא הייתי צורכת כל כך הרבה פירות וייתכן שיש מקום לשקול ייעוץ עם דיאטנית לבחינת כלל הרגלי האכילה שלך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות