בחילות נוראיות וגזים בגרון

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

09/02/2019 | 15:50 | מאת: לא משנה

שלום, לפני כ 6 חודשים עברתי ניתוח הזזת לסתות מאז ויש לי בחילות נוראיות וגזים , הבחילה היא כמו gag reflex כאילו יש רצון להקיא במיוחד בעת הבליעה , עשיתי בדיקה גסטרוסקופיה ומצאו דלקת בקיבה וחיידק וטופלתי מיד אחרי זה , אבל התחושה לא נעלמה ,רופא משפחה מצא שיש לי דיספיפסיה וכעת נוטל מודאל 200 מ"ג ו- פמוטידין 40 מ"ג (לקיבה) ,המצב הוא יותר טוב מלפני 3 חודשים אבל כרגע אני מרגיש שאין שיפור , השאלה האם יהיה שיפור בעתיד ? כי קשה לחיות כך ( לפעמים אני לא יכול לדבר כי אם אני מדבר אני מקיא) . תודה

שלום רב, אני מבינה משאלתך שאתה נמצא בבירור רפואי וכי אתה מקפיד לפעול בהתאם להנחיות הרופאים. יחד עם זאת, בפירוש יש מקום לבירור תזונתי. התנהגות אכילה ומאכלים מסוימים עשויים להשפיע לחיוב או שלילה על התופעות שאתה מתאר. במקרה שלך נראה לי נכון לפנות לדיאטנית גסטרו על מנת לקבל התייחסות פרטנית למצבך. מהניסיון שלי ניתן להגיע לשיפור משמעותי באמצעות התאמות תזונתיות נכונות. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

13/02/2019 | 21:57 | מאת: לא משנה

אני מבין מתשובתך שהסיבה היא תזונתית? האם מודאל הינה תרופה שעוזרת במצב שלי?

שלום רב, המשתמע מדברי אינו שהסיבה היא תזונתית אלא שללא קשר לגורם עצמו, לתזונה יש יכולת להשפיע לחיוב או לשלילה על הסימפטומים. באשר לתרופה, זו שאלה שעליך להפנות לרופא. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות