נפיחות וגזים בבטן בשעות הערב

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

09/01/2019 | 22:18 | מאת: דנה

שלום לפני שלוש שנים וחצי הרגשתי עייפות קיצונית עד קוצר נשימה ונפיחות בבטן העליונה בבדיקת הדם יצא לי חסר בברזל בנוסף הרופא הפנה אותי לבדיקת נשיפה שיצא חיובי עם דלקת בקיבה לקחתי אנטיביוטיקה וכדורים סותרי חומצה במשך עשרה ימים לאחר מכן עשיתי בדיקת נשיפה חוזרת שיצא שלילי לקחתי כדורי ברזל במשך שלושה חודשים וחזר לנורמה לקחתי כדורים סותרי חומצה במשך חמישה חודשים והדלקת חלפה מאז הנפיחות לא נעלמה והגזים ממשיכים מנסה לצמצם בסוכרים ממוצרי חלב מקמח חיטה כלום לא עוזר ניסיתי כל מיני סוגים של פרביוטיקה ואין תועלת בכלום במהלך היום אין לי גזים לקראת הערב זה מתחיל ונמשך עד חצות וזה מרגיז ותמיד הולכת עם בטן נפוחה בבוקר אני קמה עם בטן פחות נפוחה ומיד אחרי הארוחה הנפיחות מתחילה ולא משנה מה אכלתי יש פיתרון ? במיוחד לגזים האם מדובר במעי רגיז?

דנה שלום, יכולים להיות הסברים רבים לגזים ולנפיחות בטנית. הדבר הראשון שהייתי בוחנת הוא התנהגות האכילה שלך. האם את אוכלת מסודר? האם יש פערים גדולים בין הארוחות? דברים כאלה יכולים להיות בעלי השפעה גדולה, במיוחד אם אוכלים ארוחה גדולה בפער גדולה מהארוחה שקדמה לה. גם לאופן הלעיסה יש השפעה... במידה ואתה נוהגת לאכול מסטיקים או סוכריות ללא סוכר מומלץ להפסיק. כמו כן ריבוי פירות וירקות העשירים הסיבים תזונתיים עשויים לגרום לגזים ונפיחויות, ובמיוחד ירקות מסוג כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. במקביל להמלצותיי פניה לדיאטנית גסטרו באופן פרטני תוכל לספק לך פתרון יותר מותאם אישית. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות