נפיחות מוגזמת.. גרפסים וכאבים בבטן

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

23/07/2017 | 03:40 | מאת: גומאנה

שלום אני בת 26 עברתי ניתוח קיצור כיבה (שרבול) לפני 4 שנים ... ירדתי מ 116 ל 66 שמרתי על זה שנתים וחצי היום עליתי במשקל אבל לא החזרתי את כל המשקל. מהרגע הראשון שייצאתי מהניתוח התחילו גריפסים דבר שלא היה קודם וצרבה .. אמרו לי שזה כמה ימים ועובר.. אך לא עבר... הדבר הלך והחמיר אני מרגישה בועות אוויר שמסתוביבים לי בבטן מי שיושב לידי אפילו שומיע את הקולות שיוצאים מהבטן... יש לי נפיחות מוגזמת פתאום טפילו אם לא אכלתי עד שאני לא יכולה ופותחת את הכפתור של הגינס ואת הרוכסן.. והנפיחות נשארת כמה שעות. יש לי התקפים של גרפסים שיכולים להמשך בין חצי שעה עד 3 שעות.. בזמן זה יש נפיחות כאבים מאוד חזקים מרגישה לחץ בגוף וגם סחרחורת . לפעמים גם בועות האביר נתקעים לי בחזה חונקים אותי אני לא יכולה לנשום עד שדופקים לי על החזה ויוצאים הגרפסים... עשיתי כל הבדיקות בכיבה ובבטן בכלל הכל תקין . אני נוטלת 2 כדורי אומפרדקס ו2 כדורי קולוטל ביום... וזה לא עוזר. אני לא מבינה מה יש לי ? דבר זה מפריע על חיי היום יום שלי..

שלום רב, הדבר העיקרי שאני יכולה להציע לך זה לבצע בירור רפואי מקיף מכיוון שאינני רופאה ואני מתרשמת שמדובר בסוגיה שמצריכה יותר מהתאמות תזונתיות. יחד עם זאת, בפירוש יש מקום לברר האם אופי האכילה לך תורם לכלל התופעות שאת מתארת. לדוגמה: האם את נמנעת משתיה מוגזת? האם את מפרידה בין שתייה לאכילה? האם את מקפידה לאכול ארוחות קטנות כל מספר שעות? האם את מקפידה ללעוס היטב? האם היית במעקב דיאטנית לאחר הניתוח? אם התשובה לחלק מהשאלות האלה היא "לא" - אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית שתסייע לך בהתאמת תפריט הולם את מצבך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות