הופעת גזים לאחר שימוש בתוספי תזונה

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

08/02/2017 | 08:11 | מאת: יוסף

רך כלל.. מזה חודשיים וחצי החילו לי גזים כמעט כל הזמן.. לא היה דבר כזה בעבר. מה שכן אני משתמש בתרופת פרופסיה להתקרחות יותר משנה ולא היה לי גזים אבל לפני כ 3 חודשים התחלתי לקחת תוסף ויטמינים ומנרלים על דעת עצמי.. כי אמרו לי שזה טוב לשיער ואחרי זה התחילו הגזים עם ריח רע אבל לא רע מאוד. אני אוכל אוכל בריא מאוד ולא מעשן ולא שותה שתיה מוגזת ולא אלכוהול. שותה מים ומיצים. משקל שלי 72 גובה 1.67. רק לציין שבבדיקת דם שעשיתי לפני תחילת שימוש בתוסף תזונה לא היו בעיות ולא היה לי מחסור בויטמינים ומנרלים. איך פתור הבעיה

יוסף שלום, אני מבינה מדבריך שאתה חושד שתוסף התזונה בו התחלת לעשות שימוש גורם לך לתופעה של הגזים. אם כך, נראה לי נכון לעשות ניסיון ולהימנע מנטילת התוסף למספר ימים ולבחון אם קיימת הקלה. ברמת העיקרון בתזונה בריאה ומאוזנת ניתן לקבל את כל הוויטמינים והמינרלים הנחוצים מהמזון עצמו ללא צורך בהשלמות. מנגד, אם הורדת תוסף התזונה לא תביא להקלה במצבך, עליך ראשית לפנות לבדיקת רופא. במקביל אתה יכול לבחון האם קיימים בתפריטך מאכלים הידועים כעושי גזים כמו קטניות, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. קח בחשבון שגם אכילה של סלט גדול כשלעצמו עשוי ליצור גזים לאור ריבוי הסיבים התזונתיים שמכילים הירקות. כמוכן שקיימים רכיבים תזונתיים נוספים שיכולים לגרם לגזים אך נראה לי שנכון יותר להתחיל בסדר הפעולות שרשמתי ורק לאחר מכן להמשיך את הבירור התזונתי לפי הצורך. בהצלחה! אורלי מנירב, דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות