עין אדומה פתרון דחוף !!

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

09/08/2016 | 15:29 | מאת: אדי

שלום יש לי קוצר ראייה מאד גבוה ובעברי עברתי הקפות לייזר והזרקת גז בעקבות קרעים ברשתית כנאה בעקבות לילה של טיסה עם מאמץ בו לא עצמתי עין היתה לי דלקת עיניים במיוחד בעין אחת ( שמאל) שהפכה אדומה - הבנתי שזו הייתה דלקת בלחמית ב- 4 הימים הראשונים ניתן לי ע"י רופא המשפחה טיפות עיניים אנטיביוטיות "טוברקס" ( 2 טיפות ביום) גם בעקבות טעות שעשיתי ( הרכבתי עדשות ביום אחד מן הימים למשך מס שעות) משלא עזרו מספיק הטיפות הנ"ל - הופניתי לרופא עיניים ששינה מינון טוברקס ל3 טיפות ביום ואף הוסיף להן את טיפות העיניים אנטיביוטיות עם סטרואידים " מקסיטרול " 2 טיפות ביום - למשך 4 ימים נוספים. בביקורת אמש נאמר שהדלקת פסקה ושלא ארכיב עדשות מגע ( שחוטאו בתמיסה מיוחדת ע"י אופמטריסט) למשך מס ימים נוספים . הבעיה שכעת יש לי עין אדומה למדי שמאד מאד מפריעה לי מבחינה חזותית . שאלתי : 1. האם כלי הדם בעין אמורים להתכווץ ולהיעלם במהרה ( רופא העיניים העריך שלא) או שעלי לשים טיפות המכווצות את כלי הדם ולהעלימם ? הבנתי שיש טיפות עיניים בשם "אלבלון " המכווצות כלי דם - האם הן הכי אפקטיביות לשם כך ומהן תופעות הלוואי או טיפות אחרות בשם סטילה או ויזין ? מה הכי אפקטיבי ובנוסף בטוח לשימוש ללא תופעות לוואי רציניות ? מה הרע במיעוטו? כי איני מתכוון להשאר במצב של עין אדומה 2. שאלה חשובה מאד נוספת :מאז שהשתמשתי בטיפות יש לי קוצר נשימה - האם זה עשוי להיות קשור לטיפות עיניים אנטיביטיות \אנטיביוטיות עם סטרואידים ? ואם כן זה אמור להשתפר ?( כאמור רק אתמול סיימתי עם הטיפות ) ( עברתי תיקון מסתם מיטראלי לפני 8 חודשים שלא הצליח ומתישהו אמור לעבור תיקון חוזר למרות שחשתי טוב בחודשים האחרונים וללא כדורים מלבד קרדילוק ) )

13/08/2016 | 23:17 | מאת: ד"ר אודי רייך

ראשית יש לסייג כי לא ניתן לתת חוות דעת בנושא זה ללא בדיקה. כל תחושה של חולשה או מצב כללי רע מחייב במצבך בדיקה מיידית של רופא המשפחה או הקרדיולוג -פנה לבדיקה ! טיפות להפגת האודם לרוב אינן מומלצות. אודם וגירוי מעדשות מגע יכול להמשך זמן רב. אנא פנה למומחה בתחום בהקדם בכדי לעבור בדירה מקיפה.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים