תחושה מציקה בעין ימין

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

19/04/2020 | 16:32 | מאת: נדב

שלום רב, עברתי ניתוח לייזר לתיקון הראייה לפני 7 שנים, מאז יש לי תחושה מציקה בעין ימין, יש תקופות שזה יותר בולט ויש פחות, לעיתים זה ממש בלתי נסבל. התחושה היא כאילו יש עצם זר בעין שמציק, וזה בעיקר במיקום השמאלי של עין ימין (כלומר ממש בצד שמאל של עין ימין איפה שהלחמית וניקוז הדמעות בסמוך לאף). בנוסף ישנה תחושה כאילו העין "בולטת" החוצה, ומעין הקרנה של התחושה גם לצדדי שרירי העין כלומר מתחתיה ומעליה. ערכתי המון בדיקות אצל רופאי עיניים שלא מצאו דבר, כולל נוירופטולמולוגית ובנוסף CT מוח וערובות ולא נמצא דבר, התחושה עדיין קיימת ומטרידה מאוד עד כדי כך שאני משפשף את העין ולעיתים זה גורם למיגרנה, ובמהלך ניסיונות הירדמות גם כשאני עוצם את העיניים אני מרגיש את זה, ועל מנת להקל אני נאלץ לשים כרית על העין הסגורה "שמעט תכנס פנימה" וכך יש הקלה מסוימת בתחושה. אציין כי אין אדמומיות והעין אינה "שורפת", אלא רק תחושה של עצם זר ומציק וזה רק בעין ימין, בצד השמאלי שלה הסמוך לאף. אשמח לדעת אילו בדיקות ניתן לעשות, ואיזה כיוון מסוים תוכלו לתת לי לאור התיאורים. תודה רבה.

שלום נדב, על פניו נשמע שעברת בירור מקיף של הדברים, באופן כללי הייתי ממליץ לעבור בירור במסגרת קרנית, במידה וללא ממצא קרניתי שמסביר את התלונות ניתן להמשיך לבירור נוירואופטלמולוגיה או אוקולופלסטיקה שיכלול גם הדמיה של הארובה (אם כי נשמע שעברת כבר בירור שכזה). הייתי ממליץ להשאר במעקב רופא עיניים מומחה שיוכל לכוון את הבירור ע"פ הצורך או השינוי במצב. רפואה שלמה.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים