תסמונת מנייר

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

16/04/2015 | 18:14 | מאת: מיקי אלבז

בשנות השמונים סבלתי מסחרחורות קשות מלוות בטינוטון וירידה בשמיעה. בעקבות טיפול היפנוטי החלמתי.בשנת 2013 עברתי תאונת דרכים עם פגיעת ראש.שבועיים לאחר מכן חזרו התסמינים וביתר שאת. שאלתי:האם יכול להיות שהתאונה היא שגרמה לחזרת המחלה? כמו כן הוצע לי טיפול בהזלפת רעלנים לאוזן לשיתוק עצב השמיעה.מה דעתך??. בתודה ובברכה .

17/04/2015 | 15:19 | מאת: פרופ' יונה קרוננברג

מחלת מניאר איננה מופיעה לאחר תאונה. אם הייתה לך בעבר מחלת מניאר אז זו המחלה שיש לך גם עכשיו בלי קשר לתאונה. היפנוזה איננה מרפאת מחלת מניאר.

17/11/2015 | 14:51 | מאת: אורלי אורן

שמתי בתוך גרב נקייה מלח רגיל וקשרתי היטב, בלילה הנחתי אותה ליד האוזן, קצת מתחת ומאחור, הצמדתי וקשרתי עם צעיף. כך ישנתי לילה שלם. בבוקר האוזן היתה מלאה במים שספגתי אותם עם צמר גפן ויבשתי בפאן, גם יום לאחר מכן. האוזן השתחררה, הלחץ והעמעום ירדו בהדרגה ונשמתי לרווחה. שנתיים וחצי אחרי , מתפללת שלא יחזור הסיוט! בהצלחה !!

17/11/2015 | 15:54 | מאת: פרופ' יונה קרוננברג

אני מאוד ממליץ להמנע מטיפולים כאלו. יש בהם כדי לפגוע בשמיעה.

17/11/2015 | 15:44 | מאת: פרופ' יונה קרוננברג

נראה לי שאתה סובל ממחלת סחרחורת חוזרת. כנראה שאין קשר לתאונה. התקפי הסחרחורת במקרים אלו חולפים מעצמם כך שלא הטיפול ההיפנוטי עזר. אם אין לך עכשיו סחרחורת אין סיבה לשתק את עצב שיווי המשקל (לא השמיעה).

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת