אטימות ולחץ באוזן מלווה בתחושת נימול

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

12/07/2020 | 16:28 | מאת: יעל

היי מזה ארבעה חודשים אני סובלת מלחץ ואטימות מאחורי אוזן ימין מלווה בכאב גרון תמידי. גם בצד ימין מתחת ללסת באזור בלוטת הלימפה. יש לציין שבהתחלה הייתה תחושה של לחץ ושריפה כשהכל התחיל לי. הלחץ והאטימות נעלמו לתקופה וחזרו , עכשיו זה כל הזמן הרגשה של אטימות כאשר לסירוגין הלחץ והאטימות גוברים מדי פעם. מלווה בחוסר שיווי משקל, חולשה כללית בכל הגוף ,תחושת נימול חזקה בחצי פנים במיוחד באזור העין (עפעפיים) גם צד ימין,סחרחורות וקצת בחילות. רופא א,א,ג הפנה אותי לביצוע צילום MRI ,בפענוח כתוב דלקת אוזן כרונית, לאחר מכן בצעתי צילום CT של תעלות שמע בפענוח כתוב מלאות וחסימה של כלל תאי המסטואיד מימין. אשמח לדעת מה זה אומר? האם מדובר בכולסטאטומה? אני ממש ממש סובלת אשמח לקבל יעוץ תודה

מה שה MRI וסיטי מראים דלקת אוזן כרונית, שזה ספקטרום רחב של מחלות שמתחיל בדלקת אוזן כרונית עם נוזלים ובקצה האחר כולסטיאטומה, על מנת לדעת במה דובר והאם זה כולסטיאטומה חשוב בדיקת האוזן, אומנם באם הייתה כולסטיאטומה בבדיקת MRI היו מציינים את זה , כי יש סדרה מסויימת של ה MRI שמאפשרת לראות באם מדובר בכולסטיאטומה או לא .

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת