התעמלות בוקר

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

14/06/2001 | 17:15 | מאת: ורד

הי, אני בת 21.5 ואני מתעמלת במכון כושר ועושה שיעוריי אירובי ספינינג וכדומה. בשבוע האחרון התחלתי לעשות פעילות בוקר. במשך שעה וחצי אני מתעמלת במכון כושר בסביבות פעמיים בשבוע ושאר הפעילות עוד פעמיים בשבוע היא לקראת ערב. בבוקר אני עושה פעילות מאומצת כגון 5 ק"מ הליכה + ריצה, 10 דקות סטפר וכפיפות בטן. שאלתי היא, האם בשעות מוקדמות של הבוקר, בסביבות שעה 07:30 בבוקר אני צריכה לאכול לפני הפעילות וגם אם אין לי תאבון בבוקר או שזה קצת כבד לפני הפעילות,. לפי מה שאני שמעתי ורציתי לדעת אם זה אכן נכון, שכשלא אוכלים בבוקר לפני פעילות גופנית, הגוף עובד על ריק והרבה יותר קשה לשרוף קלוריות, וחוץ מזה שזה מזיק לגוף. כשעשיתי פעילות גופנית בבוקר ולא אכלתי לפני הרגשתי לאורך כל היום תחושת עייפות ותחושת רעב מאוד מוגברת מעבר למה שאני רגילה לאכול. אציין גם שאני כרגע בדיאטה מפוקחת ב"שומרי משקל". אם אצטרך לאכול בבוקר, אז מה אוכל לאכול שזה לא יהיה ארוחת בוקר, מאחר שאני מעדיפה מאוד לאכול אחרי הפעילות הגופנית. אודה לקבל תשובה מקצועית. תודה.

15/06/2001 | 18:42 | מאת: אדי מלמד

ורד שלום, אקצר ואומר שאינך צריכה לאכול ארוחת בוקר אולם מומלץ לאכול פרי ולשתות משקה מעורר כגון קפה , תה, או מיץ או אפילו עוגיה קטנה. בפעילות אירובית כאשר נכניס כמות של פחמימות לפני האימון, גופנו ישרוף קודם את הפחמימות אשר נאכלו ולאחר מכן את השומן! בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה