שרירי בטן

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

09/06/2001 | 17:43 | מאת: זיוה

לאדי שלום. אני בת 49. גובה. 155 ושוקלת 60ק"ג. לאחר הפחת של 37 ק"ג ובכושר לא רע...(שאלתי בעבר שאלה על ספינינג) . יש לי מאמן כושר שאיתו אני נפגשת פעמיים בשבוע ,למשך שעה , ויש בינינו תמיד וויכוח על תרגילי הבטן. נשאר לי "צמיג" לא קטן שמתחתיו יש שרירי בטן לא רעים...... בין תרגילי המשקולות או הארובי (מכשיר סקי ומשקולות ובטן לסרוגין) אנחנו עושים גם כפיפות בטן מכל סוג שהוא ותמיד יש בינינו אי הסכמה לגבי הכמות.......הוא אומר לי 25 -20 ואני רוצה 50....... אני מבינה שהכוונה שלא הכמות קובעת אלא האיכות אבל יש לי הרגשה....שאת המאמץ של שרירי הבטן אני מרגישה רק מעבר לכמות שהוא מבקש ממני לעשות........אני מסבירה לו והוא מתעקש שאני טועה....... הייתי רוצה לשמוע את דעתך בנושא... תודה מראש.

09/06/2001 | 18:56 | מאת: אדי מלמד

זיוה , אני מסכים בהחלט עם דעתך ולא עם מאמן הכושר שלך מסיבה אחת פשוטה והיא שכאשר שריר (ובמקרה הזה מספר שרירים) אשר מתרגלים לטונוס וקצב זרימת דם קבוע יתרגל מן הסתם אותו שריר לאותו הקצב ואילו תפקידנו הוא לגרותו בעומסים-בזמני מנוחה-בזמני עבודה -בשינוי זויות וסטים ועוד ועוד. אולי מפאת גילך אותו מאמן מפחד להעמיס עלייך קצת יותר, אני מאמין בשיטת ההעמסה ביכולתי לאבחן את המתאמן מבחינה מקצועית ולנסות ולהעלות את רמתו עוד ועוד. בברכת הספורט

10/06/2001 | 00:16 | מאת: זיוה

לאדי....... תודה על התשובה הזריזה......למרות שהצרוף " מפאת גילך" קצת מדכא......... הרבה תודה זיוה

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה