ריצה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

09/06/2001 | 16:31 | מאת: אלון

לאדי שלום , ראשית ברצוני לברך אותך על כהונתך כמנהל הפורום , אני חושב שאני מדבר בשמם של כל האנשים בפורום הזה כשאני מודה לך על שאתה מתמיד ומייחס לכל אדם השואל שאלה רצינות מיירבית. יישר כוח. ------------------------------------------------------------------------------------------- יש לי שאלה הקשורה לריצה. אני בן 18 פחות חודש , מטר שמונים , מלא. אני כבר 3 שבועות רץ בסביבות ה 55 דקות , בתדרות העולה על 4 פעמים בשבוע. שאלתי היא האם אני עושה נזק? חבר שלי אמר לי שאם אני רץ יותר מ 45 דקות ויותר מ 4 פעמים בשבוע אני דופק את הגב ו/או הברכיים. אולם אני מקפיד לרוץ רק על הדשא (בריצה של 58 דקות יש לי אולי 80 צעדים על אספלט). דבר שני , לגבי שריפת השומנים , כשאומרים 40-45 דקות בדופק 65% זה אומר שרק אם אני ירוץ 45 דקות בדופק כזה (מה שלא נראה לי אפשרי מצידי) אז הגוף ישרוף שומנים או בכל עת שאני ירוץ בדופק זה הגוף ישרוף שומנים .... ? בתודה מראש , אלון

09/06/2001 | 19:04 | מאת: אדי מלמד

אלון, ראשית תודה, לשאלתך האם 45 דקות יעשו נזק? והאם 39-42 דקות לא יעשו נזק? תשובתי היא שהטעו אותך ואסביר, כמות הגליקוגן(דלק) בגופך מספיקים בעיקרון ל - 45 דקות עבודה מאומצת ואם אתה אדם המעוניין לשפר עצמו יש עלייך לאכול בכדי לקבל אנרגיה. נכון שהשומן הינו מקור האנרגיה הכי טוב שיש לנו אולם אנו צריכים לדעת לתעל אותו ואנו צריכים לדעת את מטרתנו (ניפוח שרירים או חיטוב למשל). חימום נכון ומתיחות, שימת לב לקצב ריצתך, דגש על הנחת הרגל והרמתה לאחר מכן באופן נכון, נעלי ריצה משובחות וריכוז יעשו את העבודה. לשאלתך השנייה, 65% מהדופק המירבי הינו הדבר הטוב ביותר "לשריפת שומן", 75% יגרמו לשיפור סבולת לב הריאה ושיפור הכושר הגופני מאשר התמקדות בשריפת שומן (וישנם כמובן מספר גורמים נוספים) בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה