שריפת שומן

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

08/03/2001 | 10:51 | מאת: רנה פרידמן

קראתי את תשובת מנהל הפורום לאחד הכותבים בה הוא מציין שבפעילות אירובית בה הדופק הוא מעל הרצוי (לפי החשבון של 220 פחות גיל וכו'), גורמת תחילה לשריפת פחמימות. האם הבנתי נכון ???? אני מתאמנת כבר זמן רב ומנסה תמיד להעלות את הדופק מעל לחישוב האמור, כי חשבתי שזה טוב לשריפת שומן ואם הבנתי את תשובתך אז סתם בזבזתי פחמימות כשבעצם הרצוי היה שומן. אנא תקן אותי או אשר. כמו כן, מה הזמן המינימלי לפעילות אירובית (הליכה על הליכון) כדי להתחיל לשרוף שומן ?? (מאמן הכושר במכון ציין שרק לאחר 20 דקות - נכון??) תודה

10/03/2001 | 10:03 | מאת: אדי מלמד

אחדד את הבנתך ואומר שאם אכלת פחמימות זמן מה לפני, הגוף משתמש ב]חמימות כמקור הבעירה הראשוני שלו ורוצה לשרוף אותו במאמץ גופני מסויים, על כן בפעילות סטבילית אנו מבצעים פעילות מסויימת מאוד , במטרה מסויימת מאוד, מאגר הגליקוגן (דלק) משמש כחומר בעירה ויש לדעת להשתמש בו. ספורטאים אשר משתמשים בכמות רבה של אוכל יודעים לנצל את מאגרי האוכל ולהשתמש בהם ביעילות, כאשר הם תריכים להוריד משקל מסויים לצורך תחרות למשל, הם יזיעו בגבולות הדופק שהם צריכים להיות בו, מפני שבראש ובראשונה מטרת דופק גבוה 150-160 הוא שיפור סבולת לב ריאה ולא הורדת אחוזי שומן. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה