כושר ותזונה ייעוץ

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

29/09/2014 | 21:37 | מאת: דור

שלום, אני בן 24 ושוקל 45 קילו גובה 1.65 בערך. לפני שבועיים התחלתי ללכת לחדר כושר בשביל לעלות במשקל, וגם לעצב את הגוף שיראה יותר טוב, לפני זה לא עשיתי ספורט בכלל. נרשמתי למכון כושר ביישוב, והמנהל מכון שהוא גם המדריך היחיד המליץ לי לקחת אבקת חלבונים של דימנטייז עם יחס חלבון פחמימה 1 ל5. האם זה כדאי לקחת? כמה מומלץ? בנוסף הוא הדפיס לי תוכנית אימונים (נתן לי תוכנית ישנה של מישהו אחר) לשלוש ימים בשבוע יום כן יום לא. האימון כולל 5-10 דקות ריצה קלה לחימום. והתוכנית עצמה היא: כל התרגילים זה 4 סטים של 8 והפסקה דקה בין סט לסט, חוץ מבטן שזה 10 סטים של 10 והפסקה 10-15 שניות. יום אחד: לחיצת חזה בשכיבה סמיטמשין, פרפר חזה קרוס בעמידה, לחיצת חזה חופשי בשכיבה, פרפר חזה מכונה, בטן מכונה,פשיטת מרפקים קרוס מוט צר, פשיטת מרפקים בעמידה משולש,לחיצת חזה ידיים צמודות סמיטמשין. יום שני: פולי עליון רחב גב, פולאובר משקולות בעמידה קרוס,משיכה חתירה פולי אמצעי בישיבה, הרמת משקולות בשכיבה על הבטן, בטן מכונה, כפיפת מרפקים מוט W, כפיפת יד בעמידה ידית אחת קרוס, כפיפת מרפקים בשכיבה עליון משקולות. יום שלישי: לחיצת כתפיים בישיבה מכונה משקולות, הנפת זרועות לצדדים יחד 2 ידיים, הרמת כתפיים קדימה מוט צר קרוס,לחיצת רגליים בישיבה מכונה,פושטי ברך מכונה,כופפי ברך מכונה,קירוב שכמות מכונה, הרמת כתפיים טרפז מכונה, בטן מכונה. כמה חברים אמרו לי שזה לא תוכנית מתאימה למתחילים,רציתי לדעת מה דעתכם? האם כדאי לי לשנות תוכנית? האם שלוש ימים בשבוע מספיק? אני שוב מדגיש שיש לי שתי מטרות אחת לעלות במשקל והשניה לעצב את הגוף, ריבועים בבטן, זרועות וכל זה (שהגוף לעלה משקל אבל גם יהיה מעוצב ויפה) והייתי שמח גם לגרום לגוף להתפתח כמה שיותר מהר.. בנוסף שאני עושה אותה אני לא מרגיש שהגעתי לשיא היכולת שלי או חוזר הביתה מזיע או גמור. התרגיל קשה אבל שאני מסיים אני לא מרגיש משהו. אשמח לתשובה ושנה טובה דור

דור שלום, אתה בבעיה, מד אחד איני אוהב את התכנית שקבת ומצד שני לא ניתן לבנות תכנית אימון במדיה זו. בו ננסה לארגן משהו: 1. תכנית תזונה בונה תזונאי לא מאמן!! ורצוי תזונאי/ת ספורט. לכן ממליץ שתתייעץ עם אחד כזה. תוספי חלבון מוסיפים רק לאחר שממצים את התזונה. 2. בשום פנים לא לבצע 10 סטים לבטן - לא יותר מ3 ועדיף פלנקים 0סטטי) 3. לגבי כל התכנית היא אכן לא טובה. ממליץ להשאר ב 3 אימונים בשבוע (A) אבל בצע בכל אימון את אותם תרגילים והם: 1 לחיצות חזה. 4 סטים 8 חזרות 2. פולי עליון רחב הגב 4 * 8 3. סקווטים - בהנחה שהביצוע מדויק. 4. לחיצות כתפיים משקולות. לגבי יד קדמית / אחורית אפשר לוותר או לא איך שתרצה. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה