אימון כושר אישי

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

06/06/2012 | 22:42 | מאת: שוהם

היי, רציתי לדעת כמה נהוג לקחת על שעה של אימון כושר אישי - אימון מכשירים בחדר כושר שנועד לאימונים אישיים אני 6 שנים לאחר לידה עם שומן מצטבר בבטן -- 1.67 שוקלת 65 קילוגרם. המאמן המליץ לי לעשות מכשירים על מנת להעלות את מסת השריר ואז שהבטן תרד.....בנוסף אני גם עושה פעמיים בשבוע חוגים אירוביים בסטודיו. כלומר איתו עובדת רק על מכשיירם האם 150 שקל לשיעור זה הרבה? מה צריך להיות קצב הירידה?

08/06/2012 | 01:09 | מאת: איתן קטן

היי שוהם, עלות שעת אימון כושר אישי נעה בין 120-200 ש"ח (ישנם זולים יותר), תלוי במכון הכושר וברמת המקצועיות של אותו המאמן שמעביר את האימון. לרוב, המחיר מסתכם בכ-150 ש"ח לאימון בודד ואף יכול לעלות פחות אם ואותו מכון כושר מציע כרטיסיית אימונים אישיים. בנוגע לקצב הירידה במשקל הגוף- זוהי שאלה כללית ואינדיבידואלית שתלויה בכמה פרמטרים כמו: מבנה והרכב הגוף שלך (כמה אחוז ממשקל גופך הינו שומן וכמה מסת השריר הרזה), האם את שומרת על תפריט תזונה מתאים לשם ירידה במשקל (גירעון קלורי/ מאזן קלורי שלילי), הרי לתפריט התזונה יש חשיבות עליונה לשם השגת המטרה, יותר מאשר עבודה במכון הכושר. דבר נוסף שרצוי לציין- או שלא הבנת את כוונת המדריך או שהוא פשוט טועה ומטעה אותך. לא ניתן לעלות במסת השריר ולרדת באחוז השומן בו זמנית (כן, זה קורה לפעמים למתאמנים מתחילים אבל לא לאורך זמן), מכיוון שבכדי להעלות במסת השריר יש צורך לשמור על מאזן קלורי חיובי, כלומר לצרוך יותר קלוריות מאשר אלו הנדרשות ע"י הגוף (היוצאות). כדי להוריד באחוז השומן ולרדת במשקל (גם בנפח הבטן), תזדקקי לשמור על מאזן קלורי שלילי, כלומר לצרוך פחות קלוריות מאלו הנדרשות ע"י הגוף ביממה. לכן, יש להחליט מה חשוב לך יותר- להעלות במסת השריר או לרדת באחוז השומן ורק לאחר מכן לפעול לפי התוכנית אימון המתאימה ואף חשוב מכך- לשמור על תפריט תזונה מתאים לשם השגת המטרה. בברכה, איתן קטן

שלום, חשוב להבין כי אימון נגזר ממטרה ולכן חשוב שתגדירי את מטרתך במדויק. בכדי להפחית % שומן ולא משנה מאיזה אזור בגוף יש ליצור גרעון קלורי, זאת מומלץ לעשות בשילוב של תכנית תזונה ופעילות גופנית כאשר הדגש הוא על תכנית התזונה. צודק המאמן כי אימוני הכוח עשויים לשמר את מסת השריר ( לא ניתן יהיה להעלות מסת שריר בתקופה של גרעון קלורי)אך כפי שציינתי אם מטרתך הורדת % שומן יש להקפיד באדיקות על תכנית התזונה. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה