פעילות גופנית למטרת ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

16/01/2012 | 20:32 | מאת: סיגל

שלום רב. אני בת 23 שוקלת 69 בגובה 1.72. בשנה האחרונה שבה אני לא עובדת ורק לומדת כסטודנטית פעם בשבוע עליתי במשקל ואני מנסה לרדת 5 קילוגרמים,לאזן את התזונה ולעסוק בפעילות גופנית כ3 פעמים בשבוע בממוצע. קניתי פדומטר וגיליתי שביום שבו אני עושה שעה רצופה של ספורט (הליכה בחוץ או חצי שעה אירובי וחצי שעה תרגילים בבית) אני מגיעה רק ל6000-7000 צעדים, בעוד שהיעד הוא 10,000 צעדים ביום ויותר...האם זה אומר שעליי להכפיל את משך הפעילות הגופנית ולעסוק בספורט בכל יום מימות השבוע?או שמומלץ לתת יום מנוחה מכל פעילות שהיא למרות שביום כזה בקושי אצעד?מוכרחה לציין שהרבה יותר קל לי לעסוק בפעילות גופנית מאשר לוותר על מאכלים משמינים ובעיקר קינוחים...

סיגל שלום, עליך להבין כי בכדי להוריד משקל יש ליצור מאזן קלורי שלילי, זאת עושים בשילוב של תזונה נכונה ופעילות גופנית, אך הדגש הוא תזונה!!!לכן הקפיד על תכנית התזונה, ללא הקפדה הסיכוי לרדת קטן, גם אם תעלי את כמות הפעילות. לגבי הפעילות הגופנית ן 100000 צעדים זה לא חייב להיות במדויק, אם הפעילות האירובית שאת עושה מבוססת על 3 אימונים בשבוע למשך של בין 40 ל 60 דקות את בהחלט עשויה להשתפר בכושרך, כמובן שניתן להלעות את סך כל הפעילות בצורות שונות (עצרי המעלית קומה אחת לפני היעד, חני את הרכב רחוק יותר...) בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה