אימון גופני וירידה במשקל

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

14/05/2020 | 19:50 | מאת: אור

שלום, בשנה האחרונה הכנסתי את עצמי לתזונה בריאה יותר וללא ספורט ירדתי 17 קילו על פני מעט יותר משנה. באזור החגים שמרתי פחות והעליתי כ3 קילוגרמים. לאחר פסח מיד חזרתי לתפריט שלי והתחלתי להתאמן באימונים יומיומיים, עם זאת לא שיניתי את התזונה שלי. מאז עבר חודש וחצי ולא ירדתי אפילו לא גרם במשקל שלי, אך אני כן מרגישה חזקה יותר, כלומר אני מניחה שהשרירים התחזקו. קראתי שייתכן שאני דווקא לא מכניסה מספיק קלוריות בהתאם להוצאה שלי, שכן עכשיו הוספתי ספורט כל יום אז ניסיתי להוסיף לתפריט. עדיין אני נשארת על אותו משקל, לא עולה ולא יורדת. או לחילופין עולה כמה גרמים ויורדת כמה גרמים אבל נשארת על אותו ממוצע. מה אני עושה לא נכון? כביכול ללא הספורט ירדתי יותר אבל אני נהנית מההטבות של הספורט ולא רוצה לוותר על כך. המשקל שלי כעת הוא 90 קילוגרם על 1.65 והתפריט כ1500 קלוריות ליום.

הי אור, כדי שתהיה ירידה במשקל, חייב להיות מאזן קלורי שלילי, קרי, כמות האנרגיה אותה את אוכלת תהיה קטנה מכמות האנרגיה שגופך צורך. במצב בו את מתארת יתכנו כמה דברים, ראשית יתכן ובצד ההכנסה הקלורית ישנם אי דיוקים, ולכן אין מספיק גירעון שתהיה ירידה, ואת שומרת פחות או יותר על משקלך. שנית, מלבד הוצאת האנרגיה שאת מוציאה על פעילות יזומה, ועליה את מקפידה, יתכן וקטנה הפעילות הספונטנית אותה את עושה, מה שקרה להרבה מאיתנו בעת האחרונה, בה שגרת חיינו השתנתה, והיינו רוב הזמן בבתים, במצב כזה שוב מצטמצם הפער בין ההכנסה וההוצאה (ואגב מדובר בלא מעט אנרגיה). וכל מקרה, בפעילות אותה את מתארת, הספורט היזום לבדו לא מספיק לייצר את הפער הנדרש, וחייבת להיות גם התערבות תזונתית. לבסוף, אפשר גם לבדוק את פעילות בלוטת המגן, שבתת פעילות עלולה לשבש את מאזן האנרגיה ולהביא לעליה במשקל. כך או כך, אמליץ על התייעצות פרטנית עם דיאטן.ית לענייני התזונה, שיהיה המשך ערב נעים, אילנית הדיאטנית :)

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה