עליית דופק לאחר ירידה מההליכון בחדר הכושר

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

06/09/2019 | 16:02 | מאת: גיל

שלום רב. אני בן 48. גובה 1.83 ומשקל 84 קילו. כושר גופני בינוני עד טוב. נוהג ללכת על הליכון בשיפוע מקסימאלי (15) במהירות 6 קמ"ש עד שהדופק מגיע ל 170 פלוס מינוס ואז מוריד את המהירות בהתאם לדופק ודואג שלא יטפס מעל 168. לאחר כחצי שעה מוריד את המהירות ל3.6 קמ"ש ואת השיפוע ל3. גומע חצי ליטר מים וממשיך אחר כך עם השיפוע המקסימלי והמהירות שתשמור על דופק 168. לאחר 20 דקות שוב עושה הפסקה ללגימת חצי ליטר מים ואחר כך עד לסיום השעה המלאה ממשיך עם דופק 168. היום בבוקר התחלתי להתאמן כשעה לאחר שתיית נס קפה ללא סוכר ואכילת חצי קופסת טונה בלבד. בסוף השעה הורדתי את קצב ההליכה ל3 קמ"ש עם שיפוע 3 וחיכיתי שהדופק ירד ל130 ואז ירדתי מההליכון. באותו הרגע חשתי סחרחורת קלה ושמתי לב שהדופק עולה ל140 - 150 - 160 והחלטתי להתיישב במקום מחשש להתעלפות. הדופק ירד חזרה ל140, לקחתי נשימות עמוקות ולאחר מכן קמתי והדופק הפסיק לטפס. רצוי לציין שב5 הדקות שלאחר מכן הדופק המשיך להישאר על 130 למרות שהייתי במנוחה. רציתי לדעת מה גרם לעליה הפתאומית בדופק לאחר הפסקת האימון? האם זה קשור ברמת סוכר נמוכה בגוף? אולי חוסר במלחים? ( חשוב לציין שאני מזיע ממש המון במהלך האימון). תודה מראש על התשובה.

גיל שלום, לא יודע. מדוע ציינת את שתיית הקפה וחצי קופסת טונה? האם זה חורג מהתנהלותך הרגילה? אם כן אולי זה יכול להסביר ( גם לא בטוח) את התופעה. לפעמים יש תופעות שאיננו יכולים להסביר והן חולפות מאליהן,וזו נראית לי ככזו. במידה והתופעה חוזרת , אז כדאי לבדוק עם גורם רפואי. בהצלחה אורי

07/09/2019 | 22:06 | מאת: גיל

תודה על תשובתך. ציינתי את שתיית הקפה כי אולי יש קשר לקופאין בדם ולתופעה אותה עברתי. ולגבי החצי קופסת טונה זה רק נועד לציין שהאימון היה על קיבה די ריקה. בדרך כלל אני נוהג להתאמן בשעות הערב המאוחרות ותופעה זו קרתה בבוקר. אולי יש לכך קשר?

גיל שלום, יכול להיות, אבל זה לעסוק בניחושים. כפי שציינתי לעתים תופעות כאלו קורות, לא ברור ממה. עקוב אחרי ונראה. לדעתי התופעה לא תחזור ( לפחות לא בקרוב) בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה