לא יורדת במשקל - לא משנה מה אני עושה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

17/03/2019 | 09:53 | מאת: אינה

שלום, ראיתי שאתם מתייחסים מאוד ברצינות פה לתשובות. אני מאוד אשמח מאוד להכוונה ועזרה. תודה מראש. עובדות: בת 45 בריאה, גובה 168, משקל 67. ילדתי לפני 3 שנים מאז לא מצליחה לחזור למשקלי - 60-61 קילו. הלכתי לליווי של דיאטנית, עשיתי את Day2, עשיתי דיאטת 17 יום, עוד ליווי דיאטנית. התאמנתי בקרוספיט 3 פעמים בשבוע. המשקל לא זז! בקורספיט התאמנתי 8 חודשים, כול דיאטה/ליווי דיאטני שניסיתי - הייתי בהדיקות על 1200 קלוריות למשך חודש כל פעם. כשלא ראיתי הבדל בתוצאות, עשיתי הפסקה בדיאטה ("התפרעתי" לכיוון של 1800 קלריות ביום) ואז התחלתי בדיאטה אחרת. רושמת, עוקבת ביומן אכילה ולא מצליחה להזיז את המשקל. מה קורה עם הגוף שלי? כל הבדיקות של הבלוטה תקינות.

אינה שלום, אכן על פי תיאורך אכן את עושה את הדברים הנכונים. וקשה לענות מבלי להכירך. לא ציינת לאורך כמה זמן " החזקת" בדיאטה , האם בתיאורך " המשקל לא זז" הוא באמת לא זז או שהיתה ירידה קלה? האם עשית בדיקה של % שומן ? ואם כן באיזה שיטה ( קליפר / משקל אלקטרוני עם % שומן / ) האם נעשו מדידות היקפים? חשוב להבין מספר דברים: בהנחה שאין בעיה רפואית אזי במרבית המקרים הבעיה נעוצה בחוסר דיוק של המשוואה הקלורית. דרך אגב Day2 אינו רלוונטי להורדת משקל ( יתרנו: עשוי להיות בריאותי יותר) מה עושים? ראשית חשוב לקלבל עוד נתונים ( ראי שאלתי למעלה) . פרטי ואשמח לחזור אליך. בהצלחה אורי

18/03/2019 | 09:16 | מאת: אינה

תודה רבה על התשובה! בכל ליווי דיאטני הייתי 2-3 חודשים עד שהתייאשתי. דיאטת 17 יום - הייתי חודש. Day2 הייתי 3 שבועות (זה יכול להחשב לדיאטה אם בנוסף לרמות הסוכר סופרים קלוריות :-). זה מאוד מתסכל ללכת לפי הספר בדיוק, לרשום כל קלוריה ולא לראות תוצאות .... לשאלתך השניה, כל פעם עשיתי מעקב שבועי. פעם ירדתי כמה מאות גרם ופעם עליתי כמה מאוד גרם. במהלך אותה הדיאטה בדיוק. לא עשיתי מדידת % השומן. אני כן עושה מדידת היקפים. גם כשהייתי בליווי דיאטני. אין שינוי בהקפים. הגוף שלי החליט ש67 זה 61 החדש.

אינה שלום, אכן מתיאורך ניתן להבין את התסכול. במקרה שלך חשוב לעשות אבחון מדויק של חילוף חומרים והרכב גוף מה שעשוי לתת מידע רב על הסיבות להיתקעות. ממליץ לבצע בדיקות אלו. מכשור כזה יש אצל התזונאי יאיר להב ברמת החייל. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה