האם אני עושה יותר מדי כושר?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

06/01/2019 | 08:50 | מאת: נועה

שלום, קוראים לי נועה וב4 שנים האחרונות ירדתי 24 קילו. יש לי מטרה של עוד 5-10 קילו עד לסוף יוני. כרגע יש בי משהו שאומר לי שאני צריכה לעלות את הכושר ויש בי משהו שאומר שאני עושה יותר מדי ובסוף כרגיל את הגוף ליותר מדי. אני הולכת 55 דקות מידי יום לעבודה. הקצב הוא בינוני. לא טיול שבת אבל לא מהר כמו שהליכה צריכה להיות. אני עובדת בצלילה אז 6 ימים בשבוע אני פעילה גם בזה...ואני בחוג טניס יומיים בשבוע. אני חושבת להוסיף מנוי לחדר כושר -בעיקר כדי לעשות איזה שיעור או שניים נוספים בשבוע- כדי להעלות את הסיכויים שאגיע ליעד. אני מבחינתי לא מאמינה ביכולתי להוריד את הקילוגרמים האלו עם המצב העכשווי למרות שאני בתכלס עושה לא מעט. אני עושה כמעט הכל בשביל להיות מאוזנת גם מבחינת תזונה. מה כדאי לי לעשות? תודה!

נועה שלום, ראשית ברכות על ההישג. אתייחס לשני פרמטרים עיקריים : 1. תזונה. ברור לי שעשית תכנית תזונה. הקילוגרמים האחרונים הם הקשים יותר אך בוודאי שזה אפשרי. ( אם סייג - כי אין נתונים כגון % שומן ...) לכן חשוב מאד שתכנית התזונה תהיה מדויקת. רצוי בליווי של תזונאי/ת ספורט. 2. פעילו גופנית - על פי תיאורך סך הל הפעילות האירובית טוב , לכן לא ממליץ להוסיף שעור כזה או אחר , במקום ממליץ לשלב בתכנית אימוני כוח העשויים להפחית מ% השומן , לחזק ולשפר תפקוד, זה מה שחסר כרגע בתכנית האימון שלך. בהצלחה אורי

08/01/2019 | 08:22 | מאת: נועה

תודה :)))

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה