גב תחתון וכושר גופני

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

05/08/2018 | 22:07 | מאת: רן

שלום מזה כחודש וחצי אני מתאמן בבית עם גומיה. מתיחות בין הכתפיים, מאחורי הגב, תולה את הגומיה על דלת ומושך לכיוון החזה, מחזיק את הגומיה מתחת לכף הרגל ומרים עם יד אחת כל פעם ועוד. בגב שלי יש קימור גדול, שקע, בגב התחתון מה שכמובן מביא לפיצוי בגב העליון (היפרלורדוזה/קיפוזיס). יש לציין שבמהלך כל סט התרגילים, שנמשך כ-10 עד רבע שעה, אני מקפיד להכניס את הבטן פנימה, כמו שמתבקש. עם זאת, אני עדיין מרגיש מתח מאוד גדול בשקע שבגב התחתון ואני מאוד חושש - האם ייתכן שאני פוגע בגב? האם תיתכן פציעה מתישהו בדמות פריצת דיסק או משהו אחר? או שאולי ההרגשה הזו היא טבעית? אציין שזה אינו כאב אך הרגשת אי נוחות מאוד גדולה. אשמח לשמוע לדעתך. תודה רבה

רן שלום, מתיאורך אכן נראה שיש לך בעיית מבנה גב. ממליץ לבנות תכנית תרגילים עם פיזיוטרפיסט , שינחה אותך בתרגילים התואמים את הבעיה הספצפית. אומנם חשוב לחזק את השרירים אך לא פחות חשוב גם להגמישם ולכן חשוב בעל מקצוע שידע לכוונך ולאזו נכון בין קבוצות השרירים המצריכים יותר גמישות . לגבי הכנסת הבטן גם כאן זו טעות ולפעמים הכנסת הבטן עלולה להזיק יותר מאשר להועיל. . בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה