דופק מטרה לאימון אירובי

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

07/07/2018 | 12:07 | מאת: ניר

שלום אורי, אני בן 60 בריא לחלוטין, bmi תקין. לאחרונה התחלתי להתאמן כדלהלן: -3 פעמים בשבוע חדר כושר (שעה לכל אימון) -שיעור מתיחות פעם בשבוע -4 פעמים בשבוע אמון אירובי (אליפטיקל 35 דקות לאימון). אם שתי האלטרנטיבות לאירובי הינן : -דופק מטרה 65-70% -דופק מטרה 80-85% מה יהיו היתרונות והחסרונות בשימוש בכל אלטרנטיבה? תודה!

ניר שלום, חשוב להבין שיש לבנות תכנית אימון בהדרגה ויש להתייחס לכל הפרמטרים של האימון האירובי: 1. תדירות האימון 2. עצימות האימון 3. משך האימון 4. סוג האימון לשאלתך במחקר שנעשה בקופמהגן מצאו שאימון אינטרוולים ( עצימות גבוה) היה שיפור קרדדיוסקולרי טוב יותר בעוד שבאימון בעצימות נמוכה יותר ( אך ממושך) היה שיפור טוב יותר בקצב הלב במנוחה. ממליץ לשלב באימונים האירוביים את הפרמטרים שציונו. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה