האם סיבולת שריר מביאה להיפרטרופיה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

23/01/2018 | 20:21 | מאת: יריב סעדון

כפי שידוע לי אימון סבולת כמו קפיצה בדלגית למשך דקות או ביצוע מכרעיים וסקאוט גם ללא משקולות בפרק זמן ארוך יכול לגרום לפציעות או דלקות , אני לדוגמא קפצתי 10 דקות בדלגית ויום למחרת השוקיים שלי תפוסים , האם אני משיג בזה היפרטרופיה לשריר הפגוע ? כלומר הגוף דואג לתיקון הפגיעה באמצעות מעין טיפול בדלקת ו"לומד" בדרך זאת "להתחזק" (ומפצה את עצמו) ע"י בניה מחודשת של השריר ...האם כך או שאין קשר תודה

יריב שלום, 1. ההנחה כי קפיצות על דלגית / סקווטים לזמן ארוך עלולים לגרום לפציעות אינה נכונה. 2. דלקות הן תגובה של הגוף לפציעה. 3. בכדי שהיפרטרופיה תתרחש צריך 3 גורמים: א. אימון כוח בעצימות מתאימה.ב. מנוחה. ג. תזונה במאזן קלורי חיובי ( מאוזנת בין חלבון פחמימה ושומן). חיזוק הגוף אינו כרוך רק בהיפרטרופיה , זה מורכב יותר. שאלתך לא לגמרי ברורה. פרט יותר ואשמח לחזור אליך. בהצלחה אורי

24/01/2018 | 19:32 | מאת: יריב סעדון

ראשית כל תודה מקרב ליבי על התייחסותך המקצועית , אני יבהיר תצמי טוב יותר ... אני מתאמן בבית עם משקל הגוף מבצע סקאווט , מכרעיים , שכיבות סמיכה , מתח ומקבילים, לצד אימון כוח גם אימון אירובי כמו קפיצה על דלגית וכו' , הרגלתי את גופי למספר רב של חזרות בחלק מהתרגילים כמו שכיבות סמיכה אבל כאשר התחלתי בפעם הראשונה באימוני הכוח שלי היו לי הרבה התכווצות שרירים ולאחר תקופה הגוף הסתגל ולכן המשכתי ועליתי במספר החזרות כדי להקשות גם באימונים הארובים . לאחרונה קפצתי על הדלגית במשך 10 דקות ויומיים שלוש סבלתי מכאבים בשריר התאומים השאלה האם אימונים אנאירוביים עצימים כמו קפיצה על חבל עשוים לשפר את חוזקו של השריר גם ללא הגדלת המסה שלו ?

יריב שלום, כן - חוזק שריר אינו מבוטא רק במסה שלו אלא גם בשילוב של עוד פרמטרים כגון יכולת סינכרון בין קבוצות שרירים ובשריר עצמו, ביעילות הגירוי העצבי .... ולכן קפיצה בחבל עשויה לתרום לחיזוק. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה