חשד לARSA אחרי סקירה מאוחרת שבוע 22+4

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

25/04/2020 | 21:21 | מאת: שקד

היי, אני בשבוע 22+4, בסקירה מאוחרת הכל היה תקין למעט חשד לARSA. הרופא ציין שיש להמשיך לאקו לב עובר, ייעוץ גנטי ובדיקת מי שפיר בהתאם לממצאים ובכך לשלול חש לתסמונת דאון או תסמונת דיג'ורג'. כיוון שהחלון לבדיקתמי שפיר היא עד שבוע 22+6 ולאחר מכן רק בשבוע 31, אשמח לקבל חוות דעת אם כדאי לעשות בדיקת מי שפיר באופן פרטי או להמתין להשלמת התהליך.

שקד שלום רב, ARSA- aberrant right subclavian artery מום לא נדיר בעורקים היוצאים מאבי העורקים ( אאורטה) שמתאר מצב בו העורק המספק דם ליד הימנית מתחיל ממקום לא נכון ובעצם ויצא מאבי העורקים עצמו ולא מאחד מסעיפיו. בשל השכיחות המוגברת של מצב זה עם תסמונת דאון נבדקים עוברים שנמצא להם ממצא זה ביתר דקדקנות ולכן חשוב הבירור הגנטי והרב מערכתי. השילוב של ARSA עם שינויים נוספים במבנה אבי העורקים יכול להביא לידי טבעת העוטפת את קנה הנשימה ו/או הושט. במצבים אילו יופיעו תסמינים נשימתיים כגון קוצר נשימה,שיעול ,צרידות וכדו או קשיים בהאכלה.. בשל השכיחות עם תסמונת נוספות נדרש הבירור הגנטי. מבחינה רפואית יש חשיבות רבה בביצוע הבירור לשם החלטה מושכלת על מהלך ההריון והצפי לאחריו. לעניות דעתי כאשר הרפואה הציבורית אינה יכולה לתת מענה על צרכי המטופל כדאי לפנות לרפואה הפרטית באם הדבר אפשרי. בהצלחה ד"ר דן הדס מומחה בקרדיולוגיה ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים