קשת אבי עורקים ימני התגלה בסקירת מערכות. ייעכנ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

15/10/2019 | 12:41 | מאת: מיואשת

היי בהריון בשבוע 16, בסקירת מערכות שבוצעה השבוע נמצא right aortic arch אני ממש מודאגת הבנתי על כל מיני בעיות שעלולות להיות כמו טבעת וסקולרית ,תסמונת די ג'ורג' ועוד. אני אמא לילד אוטיסט שצריך את עזרתי . מה הסיכון מול הסיכוי לבעיה והאם כדאי לבצע הפלה

שלום, קשת אאורטה ימנית הינו ממצא לא נדיר בבדיקות אקו לב בהריון כמו גם בבדיקות שגרתיות, כאשר ממצא זה אינו מלווה במומים אחרים (גם לבביים וגם אחרים) אנו מתייחסים אל זה כממצא מבודד, כלומר שההתייחסות הכוללת הינה רק לקשת אאורטה. כממצ א מבודד, הקשת הימנית בד"כ הינה ממצא שפיר שברב המקרים אינו יוצר בעיה אולם ישנם מצבים בהם מיקום הקשת הימנית בשילוב של דוקטוס שלא נסגר או מלפורמציה עורקית אחרת(דיברטיקולום) יוצר קשת סביב האאורטה(אבי העורקים)והוושט, הדבר בא לידי ביטוי בד"כ בתינוקות בנשימה רעשנית ,סטרידור,שיעול,דלקות ריאה וכדומה. בילדים יותר גדולים בד"כ בבעיות בליעה למינהן. שיעול לסרוגין אינו ממצא נפוץ במצב של טבעת הנגרמת מקשת ימנית. יחד עם זאת הבירור של עורקים הממוקמים בצורה לא תקינה באבי העורקים אינו יכול להתבצע רק באקו לב ולכן דורש בירור יותר מקיף. לגבי השכיחות עם מומים נוספים.... נכון הוא כשיש מומים גנטיים מסויימים, השכיחות של קשת ימנית הוא יותר גבוה, אולם בת'כלס רק כ 90-95 אחוז מכל העוברים עם קשת ימנית בריאים בכל אספקט אחר (Peng R, et al. Prenat Diagn. 2017 ) קשת ימנית לכשעצמה בד'כ אינה ממצא מגביל. כדאי מאד לבצע בדיקה גנטית.וכמובן אקו לב עובר. בברכה, ד'ר דן הדס קרדיולוג ילדים

16/10/2019 | 15:09 | מאת: מיואשת

ד"ר תודה רבה על תשובתך. רציתי לשאול במידה ולא יימצא ממצא נוסף ,כל העניין שכתבת שיכול להיות מקשת ימנית לדוג' שנוצרת קשת ואז יכולות להיות בעיות נשימה או בליעה בהמשך..זה לא בעייתי? זה לא פוגע בבריאות הילד? בליעה נשימה ,זה לא סיכון מלכתחילה ?

16/10/2019 | 16:39 | מאת: מיואשת

ועוד שאלה אוכל להגיע אליך להתייעצות פרטי או דרך הקופה על נושא זה?

קשיי נשימה או קשיי האכלה הם אכן בעיה שעלולה להיווצר אולם סיכוייה נמוכים והיא ניתנת לפתרון ניתוחי. למרות שאנו רוצים רק את הכי טוב לילדינו....לא תמיד אפשר לנבא איך דברים יתקדמו...

לגבי ייעוץ בנושאי עוברים, ד''ר ברעם וד'ר גורדין קופילוב הם הכתובת.... בהצלחה

24/10/2019 | 09:10 | מאת: מיאשת

ביצעתי מי שפיר וצ'יפ גנטי רגיל, הם יש צורך במשהו מעבר לכך בכדי לשלול תסמונת די ג'ורג'?

חשוב להתייעץ עם גנטיקאים

19/10/2022 | 09:05 | מאת: מיואשת

אשמח אם תראי את ההודעה ותצרי איתי קשר דחווףףףף כי גם אני לחוצה ממש אני באותו סיטואציה כמו שלך..

03/11/2022 | 03:26 | מאת: מיואשת

גם אני באותו סיטואציה .. ביצעתי סקירה מוקדמת ונאמר לי קשת אבי עורקים ימנית אני ממש בלחץ ודאגה מזה

03/12/2022 | 19:47 | מאת: אנונימי

היי אשמח לתשובתך ״ מיואשת״ מה נסגר בסוף?? גם אני עם אותו הדבר

29/03/2023 | 22:51 | מאת: אביב

היי :) לביתי הבכורה יש טבעת וסקולרית, גילינו כבר בסקירה מוקדמת ובגיל 9 חודשים היא עברה ניתוח. אז קודם כל לכל האימהות כאן בשמחה תפנו אליי (aviv mishali בפייסבןק) דבר שני אשמח לשאולאת המומחה כיצד ניתן לדעת על הצלחת הניתוח? אנחנו תכף שנה אחרי הניתוח ועדין קיימת רגישות - שימוש במשאפים ותקןפןת של שיעולים מאוד קשים.. האם עלול להצביע על כך שהניתוח לא צלח? תודה!

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים