פעילות גופנית חרדה עצה שלך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

07/05/2019 | 19:31 | מאת: יוסי

שלום אני יודע שאתה רופא ילדים אבל גם רופא ספורט אני לא ילד אבל חייב את עזרתך עצתך כקרדיולוג ספורט מה דעתך בנושא תודה מראש אני בן 31 גובה מטר 70 שוקל 86 בחודשים האחרונים היו לי כול מיני תופעות מוזרות שלא היו לי מעולם ככה ביום בהיר של תעוקת חזה במנוחה ובמאמץ דופק מהיר פתאומי במנוחה מספר רב פעמים של דופק מעל 100 ועד 130 פעימות לדקה שיצא סינוס טכיקרדיה ללא הפרעות קצב או הפרעות אחרות עשיתי תאק"ג באותו זמן שהיה .... דופק ממוצע 84-88 אקו דופלר תקין במנוחה ארגומטריה תקינה ללא איסכמיה אך כושר נמוך, הרבה סחרחורת ולחץ בראש שהיה לי . עברתי סיטי מוח אמריי מוח בדיקות דם תריסיות צילום חזה ועוד ועוד בדיקות בקיצור הכול תקין.. בעבר רצתי המון שנים בחודשים האחרונים לא... התחלתי ליטול קלונקס 0.5 כנגד חרדה שאלתי אליך איך אני חוזר לריצות ?אחרי כול התקופה הזאת שעברתי שלפי כול הבדיקות לדעתי אין בעיה הכול תקין יכול ליהות שזה בעצם חרדה הרי אם אתחיל לרוץ פתאום אחוש שוב דופק מהיר ומנגנון החרדה יעבוד מן הסתם. בעבר רצתי שנים ובכלל לא חששתי הייתי רץ שעה ברצף 3 4 פעמים בשבוע ולפעמים יותר הייתי בכושר שיא !! לא חששתי והכול היה בסדר. איך מתגברים על החרדה ? וחוזרים לרוץ ?חושש שבעת ריצה יהיה משהו אם הלב... אחרי התקופה הזאת ?הרי מן הסתם בעת פעילות הגופנית יכול לחזור סימפטומים של מה שהיה לי בחודשים האחרונים במנוחה החרדה ושאר הדברים אני ממש רוצה לחזור לרוץ לפי הבדיקות אין בעיה אבל הקטע המחשבתי החרדה המתח הייתי שמח לעצה שלך לדעתך........תודה מראש

יוסי שלום, כמו שציינת אני קרדיולוג ספורט ולכן יכול לייעץ לך על הסיכונים והיתרונות שבפעילות גופנית ברמות שונות. אני מאמין גדול בפעילות גופנית כאמצעי לשמירה על בריאות טובה יותר גופנית ונפשית. הבירור שכיצעת באמת נשמע מקיף וחשוב שתראה את כולו לקרדיולוג ספורט הקרוב למקום מגוריך בכדי לקבל את האישור המקצועי שאכן באמת אין סכנה. לאחר מכן אפשר להתחיל להתאמן במכון המיועד לשיקום לבבי ושם להגיע ליכול גופנית טובה ולמצב בו אתה מכיר טוב יותר את תגובות הגוף שלך למאמץ. אח"כ תעבור למכון מוכר,ותמשיך להתאמן. בשלב השלישי כבר תוכל לרוץ בחוץ, בהתחלה עם קבוצה,בהמשך גם לבד. בריאות שלימה בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים וקרדיולוג ספורט

07/05/2019 | 21:20 | מאת: יוסי

שלום שוב רצתי שנים ללא חשש אני בן 31 למעט החודשים האחרונים שכנראה אני בחרדה. סיטי מוח תקין אמריי תקין אקו דופלר במנוחה תקין ארגומטריה תקינה ללא עדות לאיסכמיה אך כושר נמוך מן הסתם צילום חזה תקין טרופונין תקין דם ותריסיות תקין מספר אק"ג שעשיתי בזמן דופק המהיר במנוחה יראו סינוס טכיקרדיה ללא הפרעות קצב או אחרות זה לא מספיק לחזור לפעילות גופנית? אני פניתי אליך נטו שכול החוויה של החודשים האחרונים במנוחה מן הסתם דופק עולה במאמץ הבנת ואז זה הפוך על הפוך בעת הפעילות הגופנית בשביל ייעוץ כזה הכוונה תראה בגדול כול הבדיקות תקינית !! כקרדיולוג ספורט כני שואל אם לאור הנתונים שהבאתי לך זה מומלץ? מסוכן ? ...כי פעילות גופנית ידוע שהיא בריאה.....

יוסי שלום, כקרדילוג ספורט אני חושב שחשוב לתת עצה פרטנית ולהסתכל על כל הנתונים. באופן פרטני ואישי, אני חושב שחשוב להתאמן וכמעט ואין מצבים בהם מומלץ לא להתאמן כלל. איש איש כפי יכולתו ותחת מעטפת מבוקרת. בנושאי חרדה ,יש מומחים גדולים ממני בהצלחה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים וקרדיולוג ספורט

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים