Vsd לתינוקת שנולדה שאלה....

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

26/09/2018 | 08:19 | מאת: אור

שלום רב, ילדתי לפני כמה ימים את בתי. בבדיקת סטטוסקופ נשמעה אוושה והפנו אותנו לאקו לב. בסיכום כתוב שיש VSD האם לפי הסיכום יש גם ASD? אני לא כל כך מבינה בנושא, לא יודעת למה לצפות. אשמח לשמוע האם מהסיכום ניתן להבין מה המצב ומה בדרך כלל הטיפול?

אור שלום, VSD הינו פגם במחיצה בין החדר הימני והשמאלי. אם הוא מאד קטן יש סיכוי טוב שייסגר לבד.בכל מקרה מדובר על פגם נפוץ מאד .ישנם הבדלים משמעותיים בהתנהגות הפתח שתלויה בגודלו ובמיקומו ובשינויי בתנגודת הריאתית. לפי נתונים אילו ניתן יהיה להעריך האם יסגר לבד, יזדק לטיפול תרופתי או במקרים הפחות שכיחים יזדקק לתיקון. לגבי ASD, זהו פגם במחיצה בין העליות ולפעמים מגיע יחד עם VSD ולפעמים לא. בכל מקרה הייתי ממליץ לדבר הקרדיולוג שביצע את הבדיקה כדי לקבל את הפרטים המדוייקים ועל פיהם להבין טוב יותר פרטנית במקרה שלך. בהצלחה ד"ר הדס

26/09/2018 | 13:13 | מאת: אור

Vsd פריממברונטי שחלקו מתנקז לחדר ימין וחלקו לכיוון עליה ימנית. האם בסוג זה של vsd אחוזים גבוהים שיסגר לבד? או שדווקא האבחנה הזו מראה מצב יותר מורכב? תודה רבה!

גם סוג זה תלוי בגודל, אבל כללית הוא קצת יותר מסובך

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים