מום לב מורכב וחשד להטרוטקסיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

18/06/2018 | 22:04 | מאת: שיראן

שלום, הריון תאומים שבוע 19 אחרי ivf. בסקירה ו א.ס נוסף אותר מום לב מורכב av-canal וחשד להטרוטקסיה. גם הרופא אמר שהכבד והכיבה נמצאים הפוכים, הכבד במקום הכיבה והכיבה במקום הכבד. מה זה אומר?? האם זאת בעיה קשה?? הרופא אמר שיש סיכוי שהעובר לא ישרוד בבטן או לא ישרוד בחיים כי זה יעבור הרבה ניתוחים. כשהייתי בשבוע 12 עשיתי צילום שיניים האם יכול שזה השפיע על העובר??? אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, ומה שיותר קשה שהם תאומים, האם יש סיכוי שהפלה או אם העובר לא שרד בבטן ישפיע על השני?? מקווה שתסביר לי הכל. בשבוע הזה יש לי אקו לב

שלום שירן, AV CANAL או בשמו העדכני ATRIOVENTRICULAR SEPTAL DEFECT הינו פגם הכולל את המחיצה בין העליות ובד"כ גם את המחיצה בין החדרים, יש בו רמות שונות והמום עצמו יכול להיות קל בינוני או קשה בתלוי גודל הפגם ומעורבות המסתמים. הביחה הנוספת היא שמום זה מתלווה בד"כ לתסמוונות גנטיות הפוגעות במערכות שונות. לגבי הטרוטקסיה גם כאן הסיפור מורכב שכן מאד תלוי מה גודל ומצב החדרים ולא רק צורת החיבור בינהן. פרט לכך הטרוטקסיה מערבת גם היא מערכות שונות. שורה תחתונה, רק לאחר יעוץ מלא עם קרדיולוג ילדים המומחה באקו לב עובר ניתן לדון על הסיכונים והסיכויים לעובר עד הלידה ולאחריה בהצלחה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים