כאבי בירכיים - פענוח מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

15/02/2015 | 09:11 | מאת: מיטב

ד"ר שניר שלום רב! אני בן 35 בריא בד"כ לפני כמספר חודשים התחלתי לעסוק בפעילות ספורטיבית הכוללת הליכות ריצות ואימוני כח באופן עצמאי, כחלק מאימון לקראת גיוס לשבס. לפני כמס' שבועות התחילו כאבים בבירכיים ובגב עליון, אורטופד בקופה שלח אותי לבדיקת מיפוי עצמות. תוצאות הבדיקה: קיימת קליטה פתולוגית בקונדיל מדיאלי של טיביות דו"צ – מתאים לשברי מאמץ. בסבירות נמוכה יותר טראומה. מציעים המשך בירור רדיולוגי. אין לראות קליטה פתולוגית בע"ש ובשאר השלד. שאלתי: 1. מה אומרות תוצאות הבדיקה? האם מדובר על שברי מאמץ בבירכיים? 2. האם ניתן להמשיך בפעילות גופנית מתונה כגון הליכות ועבודה על האליפטיקל (ספינינג) או כל דבר אחר, או שמה מנוחה מוחלטת ולכמה זמן? 3. מה לגבי אימוני כח (כפיפות בטן, מרפקים, מתח משקולות וכו')? 4. מה ניתן לעשות כדי לא לאבד את ההתקדמות שהשגתי מבחינת כושר גופני? בברכה מיטב

אכן נראה כי מדובר בשברי מאמץ , משמע שאתה צריך טיפול בעיקר במנוחה על הגפיים התחתונות לפחות 3 שבועות ולאחר מכן להיבדק עי אורטופד אין לעשות בתקופה זו מאמצים כלל על גפיים תחתונות ניתן לשחות ולעשות מאמצים גפיים עליונות בלבד ובטן

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך