כאב בירך צד שמאל......

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

29/11/2020 | 20:17 | מאת: יאיר

פניתי לאחרונה למוקד חירום עקב כאבים בירך , בוצע ציילום רנטגן בפענוח נרשם: אין לזהות קו שבר , אנתזופתיה בגביש הגדול . נגע סקלרוטי בדיאפיזה היכולה להתאים ל enchondroma הרופא שבדק את הצילום רנטגן רשם אבחנה trochanteric bursitis שאלותי : מה המשמעות הפענוח ? האם ניתן לסמוך על האבחנה ת כיצד ניתנה אבחנה של trochanteric bursitis שהרי לא ניתן לראות את זה ברנטגן

בוקר טוב טרוכנטריק בורסיטיס היא בעיקר אבחנה קלינית של כאבים בצד החיצוני של הירך כאבים ללחץ מקומי , ללא קיפוח בטווחים או חולשה פתולוגית של השרירים . מדובר באזור חיכוך בין פציה לבין המבנה הגרמי של הגבשושית הגדולה . לרוב אין סימנים בהדמיה רנטגנית , לעיתים ניתן לראות סימנים ב us או mri . בברכה דר נמרוד שניר מנהל היחידה להחלפת מפרקים ( ברך וירך ) מומחה ברפואת ספורט , ניתוחים ארטרוסקופיים והחלפות מפרקים

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך