אתופן לטיפול בדלקת בברך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

04/10/2020 | 18:52 | מאת: דביר

שלום, אני בן 33. בימים האחרונים הופיעו כאבים בברך שלי, נפיחות קלה, וקושי לכופף אותה עד הסוף (לא נפצעתי ואין לי חום). פניתי לרופא משפחה והוא רשם לי מיד אתופן אפילו מבלי להסתכל על הברך. כל חיי אני מנסה להימנע מנטילת תרופות שלא לצורך אמיתי. עד כה, מגיל הילדות והלאה, מעולם לא נטלתי כדורים משום סוג, גם כשהייתי חולה, והמחלה תמיד עברה מעצמה. השאלה שלי היא האם באמת נחוץ שאקח את הכדורים הללו או שהכאב יחלוף מעצמו לאחר כמה ימים? לפעמים יש לי הרגשה שרופאים נותנים תרופות מתוך מחשבה שהמטופל רק רוצה להקל מיידית על התסמינים או הכאבים. אין לי בעיה עם הכאב הקל, או הקושי הזמני בתנועה (גם ככה עובדים כרגע מהבית...), אני מעוניין ליטול תרופה רק אם היא באמת נחוצה לצורך ההחלמה, ובלעדיה למשל יש סיכון שהדלקת תתפתח וכדו' במקום להחלים. תודה רבה

ערב טוב כאבים בברך ומגבלה יכולים לנבוע ממספר רב של גורמים כאשר בחלק מהמקרים טיפול בתרופות נוגדי דלקת. הוא חלק מהטיפול . אין חובה לקחת טיפול תרופתי זה במידה ואין אתה מעוניין , יותר חשובה בשלב הראשון לבצע אבחנה מדוקדקת על מנת לאפשר תכנון טיפולי מלא . במידה והכאב אינו חולף ממליץ בדיקת אורטופד מומחה ברך / ספורט בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך