ממצאי בדיקת MRI, כאבים באזור המיניסקוס

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

15/09/2020 | 16:18 | מאת: עמית

היי דוקטור, בחצי השנה האחרונה אני סובל מכאבים לסירוגין באזור המיניסקוס המידאלי, נשלחתי לבדיקת mri (לאחר התעקשות) לאור חשש לקרע. בתשובות נמסר שהכל תקין פרט למינסקוס המדיאלי MM: נראה אות בינוני מרכזי בקרן אחורי ללא עידות לקרע שמגיע למשטח מפרקי. כמו כן נכתב: פמור דיסטלי, טיביה פרוקסימלית: נראים מוקדים קטנים של בצקת אינטרהמדולרית באספקט מדיאלי של ה-MFC. לסיכום: שינויים ניוונים מוקוידים/קונטוזיה ב-MM מלווה בצקת קלושה ב-MFC. אשמח לקבל את חוות דעתכם, הסיבה לכך היא שהרופא המטפל לא המליץ לבצע בדיקת mri והסביר שמומלץ לבדוק את מצב המניסקוס בבדיקה פולשנית ללא קשר לתוצאות חיוביות או שליליות בבדיקה זו. תודה מראש, עמית

ערב טוב ממצאים המתוארים ב MRI יכולים להתאים למצב בו יש פגיעה סחוסית קטנה , או עומס יתר מקומית או חבלה בעבר הלא רחוק. לגבי הקרע במניסקוס - בMRI לא נראה קרע ולמרות שה MRI לרוב מדייק לעיתים במצבים שונים נראה קרע בבדיקה ארטרוסקופית שלא אובחן בהדמיה. ממליץ בדיקה קלינית מדויקת , כי במידה ואין קרע במניסקוס אולי לא צריך לבצע איבחון פולשני . ממליץ בדיקת מומחה ברך / ספורט להחלטה על טיפול מומלץ בברכה דר נמרוד שניר אורתופד מנתח , מומחה בכירורגיה אורתופדית . מומחה ברך וירך - ניתוחים ארטרוסקופיים רפואת ספורט והחלפות מפרקים מנהל היחידה להחלפת מפרקים מרכז רפואי תל אביב ( איכילוב)

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך