הזרקת חומצ'הילראונית לברך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

16/07/2020 | 12:25 | מאת: עדנה

שלום. בגלל שחיקת סחוס רבה בברכיים האורטופד הציע להזריק 3זריקות אורטריז 1% חומצ'הילרונית. האם כדאי להזריק רק כאשר הכאב חזק או גם עכשיו כשהכאבים קצת פחותים. ואודה גם על הסבר מה הזריקות האלו עושות?הרי אין לחדש סחוס... תודה עבור תשובה מהירה עדנה (בת 80)

הטיפולים השמרניים לשינויים ניווניים בברכיים מגוונים , כאשר הטיפול המוכח ביותר הוא פיסיוטרפיה ונוגדי כאב. במסגרת הטיפולים הנלווים שיעילותם מאד תלויה במצב הברך יש גם הזרקות של חומצה היאלרונית . חומצה היאלרונית היא חלק ממרכיבי הנוזל הסינוביאלי של הברך . ההגיון מאחורי הטיפול הוא להוסיף חומר סיכה ( שימון ) לברך אך אנו יודעים כיום כי יעילות הטיפול בזריקות הוא חלקי בלבד , קשה לצפות הצלחת הטיפול מראש , יעילותו טובה יותר כאשר רמת השחיקה היא קלה וגיל המטופל יותר צעיר . לכל טיפול פולשני כגון זריקות למפרק יש גם חסרונות - כגון כאב , תהליך דלקתי או זיהום של המפרק . ממליץ להתייעץ עם מומחה להחלפות מפרקים ו/או אורטופד מומחה בשאלה האם מומלץ להזריק או לא בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך