נפיחות מעל הפיקה דוצ

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

27/05/2020 | 22:23 | מאת: אורטל

שלום רב, לאחר הלידה האחרונה לפני כשלוש שנים הופיעה לי נפיחות בברך מעל הפיקה, ללא כאב , ללא הגבלה בתנועה הנפיחות הופיעה לאחר מכן גם ברגל השניה. ביצעתי us רקמות רכות וצילומי רנטגן ללא ממצא כלשהו. אציין כי רופא אורתופד אבחן ליפומה אך באולטרסאונד האחרון לא נמצא דבר. הנפיחות מטרידה אותי ולדעתי היא גם מחמירה. (אולי יש קשר לעובדה שאני נוטה לשבת הרבה בכיפוף הברכיים בישיבה על כף הרגל שהיא מכופפת) מה זה יכול להיות?

צהריים טובים נפיחות סביב הברך יכול להיות כתוצאה של הרבה מאד גורמים בינהם - נפיחות הנובעת מנוזל בתוך המפרק , נפיחות הנובעת מרקמה רכה ( שריר עור שומן ותת עור ) או בלט של העצם עצמה . בירור מלא כולל בדיקה מקיפה , והדמיה תואמת לממצאים . במידה וus אינו מדגים הסיבה ניתן לשקול ביצוע MRI בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך