שבר אורכי בפיקה ברך ימין

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

22/02/2020 | 19:16 | מאת: אמיר

ד"ר שלום רב לפני חודשיים וחצי עברתי ניתוח קיבוע לשבר בפיקה. מאז מבצע פיזיוטרפיה אינטנסיבית שמאוד כואבת. טווחי התנועה ברגל עדיין מאוד מוגבלת, 55 מעלות מקסימום. הפיקה מאוד נוקשית והאיזור לא אלסטי. מעוניין לדעת למה הרגל מאוד תקועה. מצרף צילום

שבר פיקה וניתוח לאחריו היינה טראומה קשה לברך , במהלך התקופה של החלמת השבר ללא תזוזה נוצרות הדבקויות ורקמת צלקת בתוך המפרק ובמעטפת , בשבועות הקרובים יש לבצע הרבה פיסיוטרפיה ושכול דגשים דל טווחי תנועה ניוד פיקה וחיזוק שרירים , במידה ואין התקדמות יתכן ותצטרך מניפולציה פלוס ניתוח ארטרוסקופי לשחרור הדבקויות עם או בלי להוציא את הקבועים . ממליץ בדיקת מנתח מומחה לבדיקה ודיון על אופציות טיפוליות בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך