פגיעת ספורט- האם הניתוח הברך הזה שכיח?

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

29/11/2019 | 08:21 | מאת: עופר

שלום רב, לאחר משחק כדורגל ופגיעה בברך שמאל בעת שינוי כיוון להלן תוצאות MRI: פגם סחוסי דרגה 4 בקוטר כ-15 מ"מ בקונדיל פמורלי לטרלי מלווה בבצקת לשד עצם. כמות מוגברת במידה בינונית של נוזל בברך. מניסקוס מדיאלי בעל צורה וסיגנל שמורים. מניסקוס לטרלי בעל צורה וסיגנל שמורים. .תקינים LCL-ו ACL PCL MCL גיד הפיקה וגיד הקוודריצפס תקינים. הרטינקולום שמור. לסיכום: נזק אוסטאוכונדרלי בקונדיל פמורלי לטרלי. הומלץ לבצע ניתוח ארטרוסקופיה להשתלת סחוס עצמי (AOTS) או משתל(AMIC) עם זמן החלמה ארוך של 3 חודשים בו אסור לדרוך על הברך. אלטרנטיבה שהומלצה- טיפול MBST, מבוסס על תהודה מגנטית (בדומה ל- MRI), העברת אנרגיה לתאי הסחוס הפגועים וסיוע בחידוש פעילותם. כתוצאה, נוצרים מחדש סיבי קולגן, המהווים את תשתית הסחוס המפרקי. אשמח לשמוע את דעתך באופציות הנ"ל.

פגיעה משמעותית בסחוס , דורשת דיון מעמיק , ישנן מספר אופציות בתלות בגודל הנזק , האם יש מרכיב של פגיעה בעצם התת סחוסית כמה כואב ופוגע באיכות החיים . טיפול עי mri , גלים כאלה ואחרים אינו טיפול המשקם הסחוס . כל הטיפולים הנל אינם מאוגדים בספרות רפואית איכותית . מצד שני השתלת סחוס בצורת AOTS או שתל מקומי של תאים או רקמה אחרת הוכחו מדעית . יש חשיבות גדולה לבדיקה מעמיקה מעבר על ה mri ודיון מעמיק עם הרופא המנתח. אשמח לעזור בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך