כאבים בברך שמאל עם מעט נפיחות

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

07/08/2019 | 19:31 | מאת: דורה

שלום רב, אימי בת 83 סובלת כ-3 שבועות מכאבים בברך שמאל לאחר שעלתה מדרגה ושמעה כמו קרע - אתמול ביצעה צילום בעמידה ושכיבה בשתי הבירכיים והתוצאה שינויים גונארטרוטיים קלים דו צדדי. לוקחת כשבוע רוקסט פעמיים ביום ומאתמול האורטופד העלה ל-3 פעמים ואמר שהצילום תקין. הכאבים החמירו איך אפשר לטפל בבעיה ? אולי טרמדקס סובלת מלחץ דם גבוה

ערב טוב לפי התיאור ישנן מספר אופציות לפגיעה שאמך סובלת ; קרע במניסקוס אקוטי בדרך כלל על רקע קרע כרוני , פגיעה סחוסית מקומית או שבר תת סחוסי ללא תזוזה שאינו נראה בצילום . בכל מקרה הטיפול הראשוני הינו הורדת רמת הכאב , לרוב שילוב של רוקסט פלוס עד 4 כדורים ביום ותוספת של אופטלגין עד 3 פעמים ביום. הטיפול השני כולל הורדת עומס ועל כן ניתן לשלב שימוש במקל זמנית הדבר השלישי כולל בירור מלא עי בדיקה מדוקדקת ומעבר על הדמיה ( ובמידת הצורך השלמת בירור עי הדמיה מתקדמת ) ואז החלטה על טיפול ספציפי לפגיעה בהתאם אשמח לעזור בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך