קרע במינסקוס .......

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

04/06/2019 | 15:28 | מאת: סתיו קורן

שלום אובחנתי עם קרע במינסקוס בברך ימין לאחר mri ויש לי כאבים בליישר את הברך ולכופף בגלל נפיחות קלה שיש לי באיזור . האורטופד שלי ממליץ על ניתוח אך אני עשיתי שני ניתוחים בברך השניה והבנתי שאולי עדיף לנסות טיפול שמרני וה אורטופד לא ממליץ לי לנסות . מה עליי לעשות ? חשוב לציין שאני ספורטאי מקצועי מתאבק

אחהצ טובים קרע במניסקוס היינה פגיעה נפוצה בברך , ככל שהאוכלוסייה יותר מבוגרת השכיחות לקרע במניסקוס גדל . בחלק גדול מהמקרים במיוחד בגיל המבוגר טיפול שמרני הכולל פיסיוטרפיה , נוגדי כאב ודלקת הוא הטיפול המקובל . ככל שהכיל יותר צעיר אנחנו מקובל יותר טיפול ניתוחי במיוחד בגלל שהקרע היינו קרע חדש שנוצר כתוצאה מטראומה לברך. דבר נוסף שיקבע איזה טיפול נבחר לפגיעה מניסקיאלית הוא סוג הקרע במניסקוס ומיקומו . ממליץ בדיקה עי אורטופד נוסף במידה ואינך בטוחה בטיפול המומלץ בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך