קרע חלקי ברצועה הצידית שמאל

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

04/04/2019 | 22:34 | מאת: BENDER

בבדיקת MRI קרע חלקי ב MCL באינסרציה. עברו מאז המקרה, הפציעה נגרמה ממכה חזקה בקרסול וקריסה פנימה של הברך. מאז, חודשיים וחצי של פיזיוטרפיה. ואין שיפור מהותי או בכלל. הברך כמעט ננעלת, מלווה בכאבים מטורפים, במיוחד בלילה כשהברך "נעולה" לאורך זמן. והברך מגיעה לכיפוף של 95 מעלות. קושי בהליכה, מדרגות ובפעולות פשוטות כמו לשים נעליים. האם תתכן טעות בפיענוח של ה MRI? האם יתכן כל כך הרבה זמן ללא שיפור? מה יכולה להיות הסיבה למה שתארתי? תודה רבה

ערב טוב קרע חלקי /מלא של mcl הינה פציעה הלוקחת הרבה זמן להתאושש ממנה. הריפוי איטי והכאב והמגבלה בטווחי תנועה מוכרת כבעיה אמיתית , אם זאת לרוב יש שיפור תחת פיסיוטרפיה ואיזון כאב ובטווחים אמורים ל ישתפר בהדרגה. לאחר חודשיים וחצי ממליץ בדיקה חוזרת עי האורטופד המטפל ומעבר חוזר על ההדמיה. תמיד יתכן כי הייתה טעות בפיענוח ה mri או שהפעמוח חלקי ויש פגיעה נוספת בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך