כאבים בלתי מזוהה בברך שמאלית

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

07/01/2019 | 18:04 | מאת: שוש

שלום. גיל 50. שאלה 1: ברך שמאל נכנסת פנימה. מתעורר כאב במהלך ריצה ומתיחת שריר מתחת לצד שמאל של הברך. מה לעשות? להפסיק פעילות אירובית? שאלה 2: לפני מס שנים אורטופד איבחן ציסטת בייקר ואמר שאין סיבה להמשיך ללכת לאורטופדים משום שזה חסר משמעות. האם כך? האם יתכן שקשור לבעיה שתיארתי בשאלה הקודמת?

ערב טוב נתחיל בשאלה השנייה ציסטה עש בייקר הוא חלל המחובר למפרק וקיים אצל כולם. כאשר נוצרים נוזלים בחלל הברך בגין סיבות שונות ( נזק סחוסי , קרע מניסקוס , דימום זיהום או מחלה אימונית) הנוזל עובר דרך מעבר לחלל הנל הנקרא ציסטה עש בייקר ( ציסטה פופליטאלית). הנוזל בציסטה לא בעייתי בדרך כלל . לגבי הכאב באספקט החיצוני של הברך מלווה בברך הפונה פנימה ( רגל x) - יתכן וישנה פגיעה סחוסית או מניסקיאלית בחלק החיצוני של מפרק הברך או מצבים אחרים כגון דלקת בגידים ורצועות החיצוניות , בעיה שרירית או אחר. לזה אני כן ממליץ בירור עי אורטופד מומחה . בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך