תוצאות US אחרי חבלה בברך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

31/12/2018 | 14:12 | מאת: סהר

בן 20, לפני כחודש נחבלתי בברך במהלך פעילות בצבא. חמישי שעבר ביצעתי בדיקת על קול (US). קיבלתי היום את הבדיקות כאשר הממצא היחידי הוא "נוזל בבורסה הסופרה-פטלרית". (כל השאר ב.מ.פ) מה זה מעיד על הברך?

צהריים טובים בדיקת הus הינה בדיקה מוגבלת מאד בבדיקת הברך , היא אינה מראה פתולוגיות בתוך הברך . נוזל בברך מעיד על שיש גורם בברך פתולוגי שגורם לתהליך שמפריש נוזל , יכול להיות מדימום , שבר נוזל סינוביאלי בגין קרע במניסקוס או פגיעה סחוסית ועוד. יש צורך בבדיקת אורטופד יסודית ובמידה וחושד כי יש בעיה תוך פירקית יש לשקול ביצוע mri שהיא בדיקת הבחירה לפתולוגיות תוך מפרקיות . בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך